Awaryjne jak to zrobić? MK3
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Awaryjne jak to zrobić? MK3
Mam golfa MK3 i wsumie banalna sprawa chodzi włącznik awaryjnych świateł. Górna część ta czerwona która wystaje jest wykruszona i za nic nie mogę ich włączyć . Dzisiaj udało mi się wyjąć ale wciskając włącznik nic nie działa pewnie popsuty .NIe wiem jak mam go zdemontować , wszystko muszę rozbierać czy próbować go wyjąć? Może ktoś z Was miał taki problem .? jeśli tak to z góry dzięki za rady. Pozdr
jak zwykle vw
tego włacznika to już raczej nie naprawisz. musisz kupić przełącznik kierunkowskazów (na allegro obecnie sa do kupienia za grosze), ktory jest zintegrowany z włącznikiem awryjnych. Aby go wymienić musisz siągnąc kierownicę (przed zdjęciem kierownicy nabij punktakien znak na niej i na wałkukierownicy, po to by po założeniu była prosto), osłonę kierownicy, rozłaczyć wszystkie wtyczki, które są pod osłoną, zespolone przełaczniki kierunków i wycieraczek są na 3 śrubki, dopieropo wykęceniu tych śrubek bedziesz mógł wymienić przełacznik kierunków. Jak masz poduszke to napisz, wtedy napisze jak ja sciagnac. Spokojnie sam sobie poradzisz