Problem z otwieraniem drzwi-golf 2
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Problem z otwieraniem drzwi-golf 2
Witam, mysle ze pomozecie mi lub doradzicie co zrobic... A mianowicie mam problem z otwieraniem drzwi w moim golfiku 2. Od jakiegos czasu coraz ciezej bylo je otworzyc a teraz z prawej strony wogole sie nie otwieraja od zewnatrz. Od srodka bez zadnych problemow z dwoch stron. A teraz zaczyna to samo sie dziac od strony kierowcy. Aby otworzyc drzwi musze bardzo silnie wcisnac klamke aby drzwi sie otworzyly... czym to jest spowodowane bo nie mam pojecia. Doradzie.. pleaseee
Rozebralem prawie cale drzwi.. boczek, klamke i zamek. Wszystko wyglada na oki ale jednak cos jest nie tak. W klamce ta dzwigienka co nadusza na ciegno jest cala... takze nie wiem jak to jest... a wszystko do niedawna bylo oki. Gdyby byl pekniety ten element co mowisz to raczej wogole nie moglbym otworzyc drzwi. Pozdrawiam
- barteKKK03
- V.I.P.
- barteKKK03
- V.I.P.
-
- Forum Master
Klamka na bank jak naciskasz na ten wystający języczek to w środku na zasadzie dźwigni otwierają sie drzwi , a od wewnątrz ta klamka jest połączona z tym języczkiem za pomocą dwuch blaszek które się spotykają i łaczą na końcu kuleczką .Jedna z tych blaszek pękła na 100% .Możesz zrobić jeszcze jedno co kiedyś widziałem że w miejscu w którym spotyka się klamka z zamkiem gość przylutował malutką nakretkę co zaowocowało zniwelowaniem luzu na tym języczku i jak naciskałeś na niego to odrazu drzwi sie otwierały.
-
- Forum Master