A jest taka mozliwosc ze sworzen zwrotnicy moze byc wyrabany i przez to sciaga ??greg pisze:mało wiesz znaczy się - kąty ustawiasz regulując sworzeń zwrotnicy względem wahaczaMaNo pisze:Bo Golf 4 nie ma regulacji katow z tego co mi wiadomo
Po dodaniu gazu auto samo skreca ostro w lewo.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- guti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
pablo992, wiele rzeczy slyszalem, ale zeby przeguby były powodem sciagania to pierwsze słysze wiem jak jest zbudowany przegub, zuzyty przegub klekocze przy skrecie, przy przyspieszaniu nawet jak byłby bardzo zuzyty to moze klekotac, alee zazwyczaj jest tak ze zakleszczy sie i ciagnie tak samo jak ten z drugiej strony , ktory jest tak samo zakleszczony( na napedzie ) o to czy ciagnie w jedna strone czy nie to jeszcze po drodze lezy mechanizm roznicowy, on musiałby nawalac i krecic tlko jedna strona , wtedy takie cos jest mozliwe, ale przegub ? nigdy , a to ze w Seicento tak sie przytrafiło to zwykły zbieg okolicznosci . to tak jakbys powiedial , ze na starym lancuchu rowerowym rower sie gorzej zbiera jak na nowym, bo na starym kolo sie wolniej toczy , a na nowym szybciej , bo to na to samo wychodzi z przegubem , stary ma luzy wiec wolniej sie toczy , nadrabia drugie koło i auto skreca ? nadal nie moge sobie tgo wyobrazyc. dla mnie to jest do sprawdzenia uklad zawieszenia , pod kątem elementów metalowo gumowych , moze nawet byc tak ze belka z tyłu niedomaga , ale to w skrajnych przypadkach , na razie nalezałoby sie zajac tulejami w wahaczach, sworzniami , wiele tez maja opony i kola do tego , mialem przypadek ze felgi niby ok , wywazone itd, a skrecal sobie sam , po wymianie na tył przestało samo jechac gdzie chce. Ogolnie za skrecanie w aucie odpowiada oprocz ukladu kierowniczego , uklad zawieszenia, wahacze , tuleje, sworznie , nawet koncówki drazków kieroniczych , ale nie przeguby !
Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!