problem z szyberdachem golf mk3
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
problem z szyberdachem golf mk3
RATUJCIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
gofa 3 gti z 1995r. szyberdach od poczatku nie działa , można go otworzyc i zamknąć recznie bez problemu
co zrobić ??????
może to silniczek jak sprawdzić czy działa silniczek (czy to czesta awaria w golfach)
dziek z gory za pomoc
gofa 3 gti z 1995r. szyberdach od poczatku nie działa , można go otworzyc i zamknąć recznie bez problemu
co zrobić ??????
może to silniczek jak sprawdzić czy działa silniczek (czy to czesta awaria w golfach)
dziek z gory za pomoc
Słuchaj czesto jest tak ze jak zdejmujesz obudowe zeby otworzyc recznie to wystarczy przesunac te plastik i wtedy sprobuj Ja tez mialem problem z szyberdachem i wystarczylo tylko ta strzalke dac na bok i jest gitara
Jeżeli chodzi o silniczek to jak naciskasz to zadnego dzwieku nie ma? tak jkaby silniczek pracowal a nie otwiera sie szyber?
Jeżeli chodzi o silniczek to jak naciskasz to zadnego dzwieku nie ma? tak jkaby silniczek pracowal a nie otwiera sie szyber?
Ostatnio zmieniony czw lip 09, 2009 19:28 przez Kamil877, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Nowicjusz
Mowie sprobuj przesunac ta strzałke co jest pod obudowa i sprobuj otworzyc jezeli nie to mysle ze silniczek idzie do wymiany no chyba ze prowadnica jest peknieta co czesto sie zdarza jezeli chodzi o tego typu problem
Ostatnio zmieniony czw lip 09, 2009 19:59 przez Kamil877, łącznie zmieniany 1 raz.
- Janosik
- Mały gagatek
- Kontakt:
Zapewne silniczek padl i nie reaguje ewentualnie instalacja
Wyjmij silni i podepnij na krotko to sie przekonasz co jest z nim nie teges
Kamil877, Jezeli byla by peknieta prowadnica mialby trudnosci z otorzeniem czy zamnknieciem go recznym. a pekniete prowadnice sa dosc czestym tematem w VW
Sprawdzenie instalacji elekrtycznej i silnikcz rozwiaze twoje problemy jezeli nie pytaj pomozemy
Wyjmij silni i podepnij na krotko to sie przekonasz co jest z nim nie teges
Kamil877, Jezeli byla by peknieta prowadnica mialby trudnosci z otorzeniem czy zamnknieciem go recznym. a pekniete prowadnice sa dosc czestym tematem w VW
Sprawdzenie instalacji elekrtycznej i silnikcz rozwiaze twoje problemy jezeli nie pytaj pomozemy
A-point Audi Service Amsterdam
-
- Nowicjusz
O! Dobry temat. Nie trzeba nowego zakładać i floodować.
Powiedz mi kolego czy ten silniczek jest "pod ręką"?
Bo ja też nie mam szyberdachu bo mi się linka zerwała (od kupna to mam)
I jak chce otworzyc szyber to moge go podniejsc (uchylić lekko do góry) ale nie moge go otworzyć (przesunąć w tył). Bo się robi taka szparka tylko (rozszczelnia się szyber) i tylko z jednej strony ciągnie linka. A z drugiej nie. I robi się zwarcie i pada bezpiecznik zawsze.
Ktoś już zdejmował podsufitek? Duzo z tym jest roboty? Chcialbym to naprawić na wakacje. Póki ciepło.
Pozdrawiam.
Powiedz mi kolego czy ten silniczek jest "pod ręką"?
Bo ja też nie mam szyberdachu bo mi się linka zerwała (od kupna to mam)
I jak chce otworzyc szyber to moge go podniejsc (uchylić lekko do góry) ale nie moge go otworzyć (przesunąć w tył). Bo się robi taka szparka tylko (rozszczelnia się szyber) i tylko z jednej strony ciągnie linka. A z drugiej nie. I robi się zwarcie i pada bezpiecznik zawsze.
Ktoś już zdejmował podsufitek? Duzo z tym jest roboty? Chcialbym to naprawić na wakacje. Póki ciepło.
Pozdrawiam.
[img]http://gander.azalayah.net/miniaturki/4.png"[/img]
mk3 lover
mk3 lover
- rysiektr
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
było o tym na forum dużo jak wpiszesz w szukajkę "naprawa szyberdachu golf 3" to wyskoczy tego masa, podsufitkę najlepiej zdejmować we 2 osoby bo samemu możesz ją połamać, generalnie musisz zdjąć wszystkie plastiki, osłony słupków i takie tam. Trochę roboty jest ale dasz radę.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=164952 mój były golf
Dzikun Performance - swapy silników VAG
adaptery do obrotomierza 1.8T VR5 VR6 R32 golf mk1 mk2
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
elektryka/wiązki do swapów wysyłkowo
Dzikun Performance - swapy silników VAG
adaptery do obrotomierza 1.8T VR5 VR6 R32 golf mk1 mk2
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
elektryka/wiązki do swapów wysyłkowo