Klakson
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Właśnie go testowałem podpinając do akumulatora i działał a teraz mi jakieś psikusy robibongo pisze:Może jest po prostu zepsuty??
[ Dodano: 22 Lip 2009 23:17 ]
Kijowy dźwięk miał stary. Dorwałem jakiś dwutonowy i postanowiłem go założyć ale...Byku21 pisze:Jak Ci się nie podobał i czym się różni nowy od starego?????
No właśnie
- Paweł Marek
- V.I.P.
No to sprawdź czy dostaje dobry prąd, np podłącz żarówkę z relektora czy zaświeci porżadnym światłe. Poza tym na sygnale możesz mieć wystająca z tyłu śróbkę regulacujną, spróbuj nią pokręcić, bo może być tak że działa w jednej pozycji a w innej nie.
Ostatnio zmieniony czw lip 23, 2009 08:41 przez Paweł Marek, łącznie zmieniany 1 raz.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Paweł Marek
- V.I.P.
-
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Jozak, proste jak drut ten co kupiłeś oddajesz na gwarancji i dają ci inny :green_fuck:
Ostatnio zmieniony czw lip 23, 2009 12:07 przez Przemek, łącznie zmieniany 1 raz.
LEŚNY PRZYTULAS
Jeszcze dzisiaj podejmę próbę założenia go. Jeśli nie zadziała to tak zrobię.Przemek pisze:Jozak, proste jak drut ten co kupiłeś oddajesz na gwarancji i dają ci inny :green_fuck:
Tylko dziwi mnie, że jak go wczoraj bezpośrednio pod akumulator podpinałem to hulał a jak założyłem to nawet nie pisnął.
-
- Gadatliwa bestia
- Auto: Passat b5 fl 2003r Kombi
- Silnik: AZM
a przekaźnik masz dobry? u mnie są dwie trąbki i facet zrobił koło reflektora przekaźnik do nich nalała mi sie woda i chyba spięcie robił bo teraz działa a przedtem nic może u ciebie tez coś z przekaźnikiem? a u mnie jak zatrąbie na zgaszonym silniku (oczywiście swiecą się kontrolki) to pompa paliwa się włącza na nowo, smieszna i dziwna sprawa ;]
passat b5 115KM AZM 2003r
Powiem wam jak zrobiłem:
Przewód "masowy"(-) podpiąłem normalnie pod wtyczkę, a (+) bezpośrednio pod akumulator.
Podejrzewam, że w ten sposób ominąłem przekaźnik. Klakson działa nawet bez przekręcania kluczyka w stacyjce(ale grunt, że hula).
Czyli chyba coś nie tak mam z przekaźnikiem(na to wychodzi)
Ale powiedzcie mi jedną rzecz. Jak mam klakson nie jakiś fabryczny od Golfa tylko np. z jakiegoś forda czy coś tam to musi być jakiś inny przekaźnik? Bo na to wychodziło, że za mało prądu dostawał(czy coś w ten deseń).
Przewód "masowy"(-) podpiąłem normalnie pod wtyczkę, a (+) bezpośrednio pod akumulator.
Podejrzewam, że w ten sposób ominąłem przekaźnik. Klakson działa nawet bez przekręcania kluczyka w stacyjce(ale grunt, że hula).
Czyli chyba coś nie tak mam z przekaźnikiem(na to wychodzi)
Ale powiedzcie mi jedną rzecz. Jak mam klakson nie jakiś fabryczny od Golfa tylko np. z jakiegoś forda czy coś tam to musi być jakiś inny przekaźnik? Bo na to wychodziło, że za mało prądu dostawał(czy coś w ten deseń).
- guti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
ja podlaczylm kiedys sprezarke i fanfare z jakiegos seryjnego auta no powiem Wam ze to robiło robote na drodze
ale musialem puscic to przez przekaznik , bo normalna instalacja nie miala siły pociagnac, pozniej sprzarka sie pospuła, wyrzuciłem i załozyłem dwutonowy , tez zbutnio nie chciał na oryginalnej instalacji dzialac, musialem znowu wykorzystac przekaznik i teraz smiga ok na starej instalacji robił tylko pyk i cisza
ale musialem puscic to przez przekaznik , bo normalna instalacja nie miala siły pociagnac, pozniej sprzarka sie pospuła, wyrzuciłem i załozyłem dwutonowy , tez zbutnio nie chciał na oryginalnej instalacji dzialac, musialem znowu wykorzystac przekaznik i teraz smiga ok na starej instalacji robił tylko pyk i cisza
Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!