Problem z przyśpieszaniem w Golfie III 1.9 TDI
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Problem z przyśpieszaniem w Golfie III 1.9 TDI
Mam poważny problem z moim MKIII 1.9TDI 90 km.Przy gwałtownym przyśpieszaniu po przekroczeniu 120-130km\h samochód przestaje sie rozpedzać i nawet starego polda nie moge wyprzedzic:)dopiero po zgaszeniu silnika i ponownym jego uruchomieniu wszystko wraca do normy tzn. tylko do 120km\h. Jeśli ktos wie jak to naprawic to bede wdzieczny za info!
awaria
temat juz był omawiany kilka razy wczesniej,Masz problem albo z zaworem ograniczenia cisnienia doładowania N75 ,miernik masy być może ale to najmniej pewna usterka,mozemy miec tez problem z turbiną ale to zostawy na koniec.przyczyn wpadania w tryb awaryjny motoru może byc wiele,co najmniej kilka z nich jest niejednoznacznych i nie uzyskamy 100% pewnosci do konca>Umnie ostatnio była usterka typowo elektryczna nie zwiazana z ułkadem podcisnienia a jednak okazało sie całkiem co innnego.Musiałem czyscic turbo poniewaz przycinały sie kierownice.Usterka wsakzywała jednak z góry na co innego.Pzdrawiam
moc
Hej Ksionc dalej jestes w kropce nic nie ustaliłes co sie dzieje z twoim TDI u mnie wszystko juz hulana maxa dzisiaj pojechałem na full 220 czyli takjak kiedys bez zadnego problemu.
U mnie jest to o tyle dziwne ze turbo było czyszczone w kwietniu to zbyt krotko nie mam katalizatora wydech 2,5 cala maja sie gdzie spaliny uwalniac,chyba musze sie roglądnąc za nowa turbawka.Pozro
U mnie jest to o tyle dziwne ze turbo było czyszczone w kwietniu to zbyt krotko nie mam katalizatora wydech 2,5 cala maja sie gdzie spaliny uwalniac,chyba musze sie roglądnąc za nowa turbawka.Pozro
- Razal
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re: awaria
U kolegi odpada problem czyszczenia turbiny - 90KM 1Z nie ma zmiennej geometrii łopatek w turbiniemarthh pisze:temat juz był omawiany kilka razy wczesniej,Masz problem albo z zaworem ograniczenia cisnienia doładowania N75 ,miernik masy być może ale to najmniej pewna usterka,mozemy miec tez problem z turbiną ale to zostawy na koniec.przyczyn wpadania w tryb awaryjny motoru może byc wiele,co najmniej kilka z nich jest niejednoznacznych i nie uzyskamy 100% pewnosci do konca>Umnie ostatnio była usterka typowo elektryczna nie zwiazana z ułkadem podcisnienia a jednak okazało sie całkiem co innnego.Musiałem czyscic turbo poniewaz przycinały sie kierownice.Usterka wsakzywała jednak z góry na co innego.Pzdrawiam
1 problem wykluczony
Było: MK2 1,6 / MK3 GT TDI-VP / PASSAT B5 TDI-PD / Jest: PASSAT B6 TDI-CR / Lupo 1,0 / MK4 1,4 16V
- ksionc
- Użytkownik
- Kontakt:
tak, jeszcze nie mam ustalonej przyczyny zamulenia. mialem sprawdzic zawor od kumpla ale jak sie okazalo przywiozl mi zawor 1H0 906 627 a nie 1H0 906 627 A. ja potrzebuje zaworku od turbawy a on mi przywiozl zawor od egr. jak na razie sesja i nie mam za bardzo czasu i mozliwosc bawic sie z autem. mysle ze w koncu w tym lub nastepnym tyg znajde cza zeby popatrzec na przewody. czy twoja oferta z nowym zaworkiem 1J0 jest nadal aktualna?marthh pisze:Hej Ksionc dalej jestes w kropce nic nie ustaliłes co sie dzieje z twoim TDI
Mody mode on in one point najn ti di aj endzajn