Wklejenie wkładu luterka zewnętrznego

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

sados7
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Wklejenie wkładu luterka zewnętrznego

Post autor: sados7 » pn lip 27, 2009 16:57

Witam proszę o poradę na co jest najlepiej wkleić wkład lusterka zewnętrznego do maty grzewczej .Obserwowalem że można to zrobic na taśmę dwustronną ,ale czy ciepło bedzie się rozchodzic równomiernie po całym lusterku , przeciez nie bedzie przylegało całą swoją powieszchnią do maty grzewczej ????????. Z doswiadczenia jakie miałe wczesniej wkleiłem lusterko na klej typu "moment " i zjarało mi mate grzewczą az wytopiło mi dziury w plastiku , teraz boję się wklejac na kej , a na tasmy nie chcę bo nie widzę w tym fachowego zamontowania - co mam zrobić może do tego wklejenia jest ptrzebny jakis specejalny klej Prosze o poradę DZIĘKI

Orcio

Post autor: Orcio » pn lip 27, 2009 17:29

ta tasma jest posmarowana klejem i no problem

Dorjan
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Dorjan » śr lip 29, 2009 21:01

proponuje zajrzec tutaj
http://www.vw-passat.pl/index.php?optio ... &Itemid=11

Temat przerabialem przed zima i maty tego typu grzeja na calosci. Musisz tylko dobrze je ulozyc na srodku. Maty na powierzchni styku ze szklem posiadaja klej, druga strone przyklejasz do plastiku na tasme dwustronna firmy M3 (trzyma solidnie).

Tu link do allegro
http://allegro.pl/item699912103_mata_gr ... a_wys.html

Dobierz rozmiar i do dzieła.

Awatar użytkownika
flatron316
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: flatron316 » śr lip 29, 2009 22:04

Dorjan pisze:Maty na powierzchni styku ze szklem posiadaja klej, druga strone przyklejasz do plastiku na tasme dwustronna firmy M3 (trzyma solidnie)
Mi po wklejeniu na oryginalny klej z maty jeden wkład się obsunął(zjechał w dół) jak gorąco było.Potem dałem kilka punktów z silikonu (na obrzeżach maty) i trzyma do dziś

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”