Problem z szyberdachem
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Problem z szyberdachem
Witam, zmieniłem szyber u siebie gdyż poprzedni był nie sprawny wiadomo prowadnica pęknięta i silniczek spalony, kupiłem szyber od passata rocznik 96 z silniczkiem, zamontowałem go i ręcznie imbusem działa w dwóch płaszczyznach bez problemu, problem jest jak podłączam go do zasilania, elektrycznie otwieram go ale tylko uchylić można zamknąć nie da się już, zmieniłem lampkę z przyciskami od szybra i jest to samo, za równo czy naciskam przycisk który służy do zamknięcia szybra to ten mi się otwiera, a jak wciskam przycisk do otwarcia szybra to również mi się otwiera, trzeci przycisk nie reaguje tzn słychac jak silniczek pracuje i to wszystko, czyli szyber elektrycznie tylko mi się uchyla nie chce się zamknąć, jak włączam alarm to wszystkie szyby mi się zamykają ale szyber za to się otwiera ;// o co tutaj chodzi ?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Miałem podobny problem po wymianie silniczka, sprawa wygląda zapewne tak ze silniczek został wyciągnięty w innej pozycji szyberdachu niż teraz jest zamontowany u ciebie.
Ja rozwiązałem sprawe trochę łopatologicznie ale zadziałało mianowicie - otwórz szyber na maks do góry - wyjmij silniczek z napędu szybra i "przejedź" nim przyciskiem otwierania do góry do końca i wtedy zamontuj. Powinno działać - jeśli będą jakieś różnice w domykaniu to kwestia dopracowania:)
Ja rozwiązałem sprawe trochę łopatologicznie ale zadziałało mianowicie - otwórz szyber na maks do góry - wyjmij silniczek z napędu szybra i "przejedź" nim przyciskiem otwierania do góry do końca i wtedy zamontuj. Powinno działać - jeśli będą jakieś różnice w domykaniu to kwestia dopracowania:)
- Lukasz_mk2
- Forum Master
- Lukasz_mk2
- Forum Master