Problem chyba z turbo
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Problem chyba z turbo
Witam wszystkich forumowiczów,otóż posiadam Golfa V GTI 2006 z przebiegiem 36tyś,od pewnego czasu mam gwizd tak jakby z turbiny i brak mocy.Byłem u kilku mechaników i żaden nie potrafi określić w 100% ze jest to turbo.Auto podłaczałem pod komputer i wyskakuje błąd ciśnienia doładowania i cały czas pali sie kontrolka check.
Wymieniłem zawór DV ale nic nie pomógł.
Może któryś z forumowiczów miał podobny przypadek i wie co jest przyczyną gwizdu od około 1800 do 3700 obr. i braku mocy.
Przy okazji gdyby mi sie potwierdziło ze jest to turbo to co musze pozmieniać zeby zamontować turbo K04 z GTI Edition30.
Proszę o każdą sugestię!!
Wymieniłem zawór DV ale nic nie pomógł.
Może któryś z forumowiczów miał podobny przypadek i wie co jest przyczyną gwizdu od około 1800 do 3700 obr. i braku mocy.
Przy okazji gdyby mi sie potwierdziło ze jest to turbo to co musze pozmieniać zeby zamontować turbo K04 z GTI Edition30.
Proszę o każdą sugestię!!
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
jakie pompki!!! przecież to 2.0 TFSI benzyna!!!marc1ju pisze:jesli elektryka + wszystkie rurki podcisnieniowe OK,
to poprawna diagnoza tylko przy dynamicznym tescie VAG podzespolow :przeplywka, zaworki, turbina, pompkikompa na kolana i w trase.....
zapisac logi statyczne + dynamiczne, wrzucic na forum - na pewno szybko ktos cos doradzi
[ Dodano: Czw 13 Sie, 2009 ]
ciekawi mnie czy ktoś na forum będzie potrafił odczytać te logi silnika TFSI, czy ktoś zna wogóle jego parametrymlody1775 pisze:ok postaram sie kogoś zwerbować z komputerem zeby odczytac logi.
[ Dodano: Czw 13 Sie, 2009 ]
chyba mało osób ma doświadczenie na forum z tym silnikiem, wątpię aby w TFSI trzeba było zmieniać wtryski, z tego co wiem to ten motor w wersji 240 KM ma te same wtryski - gdzieś kiedyś wyczytałem ale głowy sobie urwać nie dammlody1775 pisze: Prosze jeszcze o podpowiedź co musze zmieniac zeby zamontować turbo k04??
czy musze zmienić intercooler i wtryski??
-
- Nowicjusz