Witam,
Proszę o pomoc, mam G2 z 1990r. silnik 1.8 benzyna, jednopunkt. wtrysk.
Mam problem podczas stania np. w korkach ... na luzie silnika zaczyna "falować" - i dzieje się to tylko przy nagrzanym silniku - i tylko na luzie, po ruszeniu samochód zachowuje sie jakby normalnie. Dopóki silnik sie sie zagrzeje to obroty trzymaja sie ladnie ..
- wymieniłem podstawkę pod wtrysk (gumową) niestety nie pomogło, chociaż i tak nadawała sie juz do wymiany
- swiece ok, przewody ok
..pls pomocy, moze ktos juz mial taki przypadek.
Obroty Silnika falują ...
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- kwadrat
- Forum Master
- Auto: 2x Golf
- Silnik: 2x +
Obawiam się, że chyba nie masz węglowego. Może po prostu krokowiec
Mein grün GT(i) produziert in Wolfsburg
Golf II GTi 2.0 jest, Polo 9n 1.4 TDI było, Golf Plus II 2.0 TDI+ jest
Golf II GTi 2.0 jest, Polo 9n 1.4 TDI było, Golf Plus II 2.0 TDI+ jest
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
silniczk krokowy ..sprawdze...a jeszcze zapomniałem napisac ze gosc ktory ogladał silnik mowil cos o - przełączniku połozenia przepustnicy ??
a co do wezyków, czy macie moze jakis schemat jak powinny byc podlaczone... bo cos mi sie wydaje ze to tez moze byc przyczyna ... za wtryskiem mam wolne gnizdo do nalozenia wezyka i nic tam nie ma ??
dzieki za pomoc
a co do wezyków, czy macie moze jakis schemat jak powinny byc podlaczone... bo cos mi sie wydaje ze to tez moze byc przyczyna ... za wtryskiem mam wolne gnizdo do nalozenia wezyka i nic tam nie ma ??
dzieki za pomoc
Ostatnio zmieniony sob sie 15, 2009 11:34 przez dellegrad, łącznie zmieniany 1 raz.