sprawdzenie alarmu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
sprawdzenie alarmu
Witam,
to mój pierwszy post na tym forum
mam głupi problem ponieważ kupiłem auto oficjalnie z autoalarmem ale jak przyjechałem za uwarzyłem brak czujek ruchu w środku, tez jak wejdę do środka zablokuje kluczem alarm się nie włącza.
przy oglądaniu auta niedomknołem drzwi i po minucie włączyło mi się pipanie jak przy alarmie dlatego sądziłem ze alarm jest ale teraz sam nie wiem, jak sprawdzić czy alarm jest?
Golf IV 1998
to mój pierwszy post na tym forum
mam głupi problem ponieważ kupiłem auto oficjalnie z autoalarmem ale jak przyjechałem za uwarzyłem brak czujek ruchu w środku, tez jak wejdę do środka zablokuje kluczem alarm się nie włącza.
przy oglądaniu auta niedomknołem drzwi i po minucie włączyło mi się pipanie jak przy alarmie dlatego sądziłem ze alarm jest ale teraz sam nie wiem, jak sprawdzić czy alarm jest?
Golf IV 1998
Jak włączysz fabryczny alarm to odpalisz (warunek - oryginalny kluczyk z immo), z tym, że powinien się włączyć alarm (klakson).Gacek89 pisze:ok, jutro to zrobie bo dzis sasiadów niebede budził, ale czy przypadkiem przy auto alarmie niepowinienem miec odłczenia pompy pliwa ? bo jak włcze alarm i przekrece kluczyk to mi normalnie odpala samochód
P.S. Dobra rada.. Jeśli masz tylko fabryczny alarm to dorzuć jakiś dodatkowy i własne zabezpieczenia, bo fabryczny to men..dy dezaktywują łamakiem i po zabezpieczeniu.
. . . . . . . . . . MOJA BYŁA GOLFINA . . . . . . . . . . . . . MOJA OBECNA JETTA . . . . . . . . . .
Ja również podłączę się do tematu.
Potrzebuję porady w sprawie fabrycznego alarmu.
Moje autko to VW Passat 2001 jestem przekonany że auto "powinno" mieć fabryczny alarm. Wskazuję na to parę rzeczy tj: idą 2 kable do zamka maski, z tyłu w lampkach są takie czarno-srebrne jak by małe głośniczki, no i na słupku przy kierowcy mam przycisk no jak zostawie zwierzę w aucie żeby wyłączyć czujki ruchu.
I teraz po zmaknięciu auta drzwi się ryglują bo miga dioda po odczekaniu paru minut po przekręceniu kluczykiem stacyjki lub też otwarcia maski nic się nie dzieje nic nie wyje ani mruga.
Vag pokazuje tylko błąd mikrostyka drzwi kierowcy.
Czy można jakoś sprawdzić uaktywnić ten alarm lub sprawdzić w blokach w 46 sterowniku czy faktycznie ten alarm jest ?
Moje autko to VW Passat 2001 jestem przekonany że auto "powinno" mieć fabryczny alarm. Wskazuję na to parę rzeczy tj: idą 2 kable do zamka maski, z tyłu w lampkach są takie czarno-srebrne jak by małe głośniczki, no i na słupku przy kierowcy mam przycisk no jak zostawie zwierzę w aucie żeby wyłączyć czujki ruchu.
I teraz po zmaknięciu auta drzwi się ryglują bo miga dioda po odczekaniu paru minut po przekręceniu kluczykiem stacyjki lub też otwarcia maski nic się nie dzieje nic nie wyje ani mruga.
Czy można jakoś sprawdzić uaktywnić ten alarm lub sprawdzić w blokach w 46 sterowniku czy faktycznie ten alarm jest ?
Oczywiscie ze sprawdzisz VAG wchodzisz w elementy wykonawcze i sprawdzisz caly konfort znajdujacy sie w module Powinienes wywolac pykanie syrenki w elemetach wykonawczych Zamknij auto z pilota i po 30 sek sprobuj otworzyc z kluczyka tylna klape lub dzwi pasazera Mozesz w blokach wartosci miezonych sprawdzic podzespoly ktore naleza do alarmu Praktycznie te fabryczne alarmy sa wielka lipaPvD pisze:Ja również podłączę się do tematu.