Witam.Mam Golfa 3 z 94r 1.9tdi.Około 3 miesięcy temu wymieniłem wahacz.od kilku dni zaczęło trząść autem.Okazało się,ze obydwa wahacze są pokrzywione.Od czego to się tak szybko mogło stać?
Drugi problem to łożyska.W przeciągu 3 miesięcy trzy razy wymieniłem łożyska,z różnej firmy,różne ceny i każde wyje po niedługim czasie.Ostatnie rozleciało się podczas jazdy,koło się urwało.Proszę o pomoc
Wymienione były też piasty!
pokrzywiło wahacz, rozlatujące łożyska
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
pokrzywiło wahacz, rozlatujące łożyska
Ostatnio zmieniony wt sie 25, 2009 10:30 przez Buli1, łącznie zmieniany 1 raz.
Buli
no to jeśli cała zawieszka była wymieniana i wszystko dało ciała to zdecydowanie trzebabyło przyjrzeć sie marce i jakości tych elementów...Buli1 pisze:Witam.Mam Golfa 3 z 94r 1.9tdi.Około 3 miesięcy temu wymieniłem wahacz.od kilku dni zaczęło trząść autem.Okazało się,ze obydwa wahacze są pokrzywione.Od czego to się tak szybko mogło stać?
Drugi problem to łożyska.W przeciągu 3 miesięcy trzy razy wymieniłem łożyska,z różnej firmy,różne ceny i każde wyje po niedługim czasie.Ostatnie rozleciało się podczas jazdy,koło się urwało.Proszę o pomoc
Wymienione były też piasty!
żeby zgiąc wahacz tro trzeba się mocno napocić albo uderzyć w krawęźnik, albo gdzieś się rozwalić...
Podstawą są oryginalne części. Jeśli masz stare wahacze to wymień w nich na prasie tylko elementy metalowo-gumowe (tzw silentbloki) lub kup oryginalne wahacze uzywane na szrocie. Co do łozysk to na 90% zły montaż tj papieprzanie w nie młotkiem lub nieuzywanie odpowiednich tulejek do montażu na prasie czy ściągaczu. Dlaczego wymianiałeś oryginalne piasty? przeciez one są niezniszczalne Nawet liche łozysko powinno wytrzymać z 50tys km a skf lub fag starczy na 100-150tys km
Tomek Dx