Łozysko mi padło w sprzegle?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Łozysko mi padło w sprzegle?
Witam!!!
Stała sie dziwna sytuacja kumpel pod moja nieuwage wskoczył mi do auta i go odpalił ale dzieki temu cos usłyszałem jak odpalił strasznie cos szumiało a gdy nacisł sprzegło to przestało strasznie mnie to zainteresowało co to moze byc i teraz tak jest jak stoi albo cos zapale szumi wystarczy ze nacisne sprzegło i przestaje wiecie moze co to jest ??
Pozdrawiam MiChI
Stała sie dziwna sytuacja kumpel pod moja nieuwage wskoczył mi do auta i go odpalił ale dzieki temu cos usłyszałem jak odpalił strasznie cos szumiało a gdy nacisł sprzegło to przestało strasznie mnie to zainteresowało co to moze byc i teraz tak jest jak stoi albo cos zapale szumi wystarczy ze nacisne sprzegło i przestaje wiecie moze co to jest ??
Pozdrawiam MiChI
Ostatnio zmieniony ndz sie 31, 2008 12:44 przez michi, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Forum Master
- t-tas
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
ja też obstaję przy łozysku w skrzyni-praktycznie standart w wyrobach FSO-jak się naciśnie sprzęgło to skrzynia staje i dlatego jest cicho-jak sprzęgło puszczasz zaczynają obracać się wałki w skrzyni i szumi
mk1- wycofany ze służby- stoi jak ikarusy w kącie zajezdni
PASSAT- silnik- dół PF, reszta 2E powered by BLOS - nadal w służbie
PASSAT- silnik- dół PF, reszta 2E powered by BLOS - nadal w służbie
-
- Ma gadane
No chyba że już okładziny "z lekka" starte i sprzęgło cały czas się ślizga..
Czy zauważyłeś znacznie mniejszą dynamikę (silnik chętniej wchodzi na wysokie obroty, ale wskazówka prędkości już taka chętna nie jest
?
Albo niestety skrzynia.. ale to raczej słychać w czasie jazdy (nie na luzie, no chyba że redukcja poszła)
Czy zauważyłeś znacznie mniejszą dynamikę (silnik chętniej wchodzi na wysokie obroty, ale wskazówka prędkości już taka chętna nie jest

Albo niestety skrzynia.. ale to raczej słychać w czasie jazdy (nie na luzie, no chyba że redukcja poszła)
- stonefree
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Przepraszam Cie stary,ale obawiam się,ze ten schemat moze być nie od tego modelu,jesteś pewien,że jest dobry?misiek10111 pisze:padło łożysko oporowe
Nie wiem napewno,ale na 100% w 1V,a także w 1,8 benzynce sprzęgło ma inną budowę,tzn,docisk jest od strony wału korbowego,a łożysko oporowe jest maleńkie i wypycha sprzęgło przez cienki bolczyk.Mam ten sam objaw,a spotkałem sie z nim w kilku 1,6D i MK3 1,9 D.U mnie osobiście cichło przy łagodnym puszczeniu sprzęgła ( na luzie oczywiście )a sprawę finalnie ażegnałem lekko zwiększając obroty biegu jałowego.Z grzechotaniem jeżdżę 40 tysięcy i NIC SIĘ NIE DZIEJE.A grzechocze poprostu docisk.Pozdrowionka
[ Dodano: Sob Lut 04, 2006 00:51 ]
P.S. A może raczej amortyzatory drgań skrętnych w tarczy sprzęgłowej ;)A masz taki objaw,że po redukcji z 4 na 3 jak puszczasz sprzęgło i silnik dostaję obrotów od toczącego sie samochodu to czuć wibracje?
- maciek 1.8
- Mały gagatek
- Kontakt: