nie chce odpalac golf III 2.0 8v + gaz

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

kamel163
Nowicjusz
Nowicjusz

nie chce odpalac golf III 2.0 8v + gaz

Post autor: kamel163 » czw sie 27, 2009 11:50

Witam
Mam problem z moim golfem a mianowicie zgasl podczas jazdy i nie chce odpalic.
Przed samym padnieciem zaczely wariowac zegary (obrotomierz i predkosciomierz) nastepnie zgasl i bylo czuc przez moment jakby cos sie topilo. Dodam jeszcze ze caly czas chodzi wentylator (nie zagotowal sie) i spadl przewod od przeplywomierza ( po zalozeniu dalej to samo ).
Jak narazie sprawdzilem iskre i czy paliwo dochodzi ( z tym ok)
PROSZE O POMOC

Awatar użytkownika
-=ren=-
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: -=ren=- » czw sie 27, 2009 13:13

obejrzyj kable te plusowe które idą do skrzynki z bezpiecznikami, oraz te które są w stacyjce najgrubsze. Obejrzyj czy przewody nie są przetarte przy przelotkach na ścianie grodziowej...

Sprawdź bezpieczniki w skrzynce, a potem obejrzyj te które są nad skrzynka z bezpiecznikami. Tam są dosyć duże bezpieczniki (wartości).

czy po przekręceniu kluczyka słychać że pompa paliwa pracuje, czy słychać że puka silniczek krokowy przy przekręceniu stacyjki.

a dla pewności znajdź pinout sterownika silnika i sprawdź czy jest tam zasilanie i odpowiednie sygnały.

A może jak masz możliwość to najpierw podepnij VAGa albo jakiś skaner EUROSCAN albo Uniscan i sprawdź jakie błędy.

vwlifestyle.pl
Obrazek

kamel163
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: kamel163 » czw sie 27, 2009 20:53

no i dzisiaj troche posiedzialem przy samochodzie i pompa paliwa dziala oraz silnicznek krokowy tez okazalo sie jednak ze jest gdzies zwarcie w instalacji pniewaz czasami jak podlacze akumulator to mi mryga wyswietlacz elektroniczny na zegarach i zagary troche wariuja jutro bede dalej szukal przyczyny a jak mi sie nie uda to dam go do elektryka moze on cos poradzi

Awatar użytkownika
-=ren=-
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: -=ren=- » czw sie 27, 2009 21:27

to jak na coś trafisz to daj znać... będzie dla potomnych :bajer:

[ Dodano: 27-08-09, 22:05 ]
sprawdź masy jeszcze...

vwlifestyle.pl
Obrazek

kamel163
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: kamel163 » pt sie 28, 2009 16:29

a mam jeszcze jedno pytanie dotyczace skrzynki bezpiecznikow okazalo sie ze jeden jest spalony, tylko nie wiem od czego on za bardzo jest, ten bezpiecznik znajduje sie on nad przekaznikami

Awatar użytkownika
-=ren=-
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: -=ren=- » pt sie 28, 2009 16:32

zrób fotkę i podaj numer przekaźnika przy którym jest...

vwlifestyle.pl
Obrazek

kamel163
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: kamel163 » sob wrz 05, 2009 23:29

okazalo sie ze przepalila sie wiazka od listwy wtryskowej i bylo zwarcie na szczescie juz opanowane tylko teraz jest problem z silniczkiem krokowym poniewaz caly czas slychac jak pracuje nawet na wylaczonym silniku i zaplonie... na gazie chodzi dobrze tylko na benzynie troche mu obroty skacza i czuc podaczas jazdy takie delikatne szarpania

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”