nie chce odpalac golf III 2.0 8v + gaz
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
nie chce odpalac golf III 2.0 8v + gaz
Witam
Mam problem z moim golfem a mianowicie zgasl podczas jazdy i nie chce odpalic.
Przed samym padnieciem zaczely wariowac zegary (obrotomierz i predkosciomierz) nastepnie zgasl i bylo czuc przez moment jakby cos sie topilo. Dodam jeszcze ze caly czas chodzi wentylator (nie zagotowal sie) i spadl przewod od przeplywomierza ( po zalozeniu dalej to samo ).
Jak narazie sprawdzilem iskre i czy paliwo dochodzi ( z tym ok)
PROSZE O POMOC
Mam problem z moim golfem a mianowicie zgasl podczas jazdy i nie chce odpalic.
Przed samym padnieciem zaczely wariowac zegary (obrotomierz i predkosciomierz) nastepnie zgasl i bylo czuc przez moment jakby cos sie topilo. Dodam jeszcze ze caly czas chodzi wentylator (nie zagotowal sie) i spadl przewod od przeplywomierza ( po zalozeniu dalej to samo ).
Jak narazie sprawdzilem iskre i czy paliwo dochodzi ( z tym ok)
PROSZE O POMOC
obejrzyj kable te plusowe które idą do skrzynki z bezpiecznikami, oraz te które są w stacyjce najgrubsze. Obejrzyj czy przewody nie są przetarte przy przelotkach na ścianie grodziowej...
Sprawdź bezpieczniki w skrzynce, a potem obejrzyj te które są nad skrzynka z bezpiecznikami. Tam są dosyć duże bezpieczniki (wartości).
czy po przekręceniu kluczyka słychać że pompa paliwa pracuje, czy słychać że puka silniczek krokowy przy przekręceniu stacyjki.
a dla pewności znajdź pinout sterownika silnika i sprawdź czy jest tam zasilanie i odpowiednie sygnały.
A może jak masz możliwość to najpierw podepnij VAGa albo jakiś skaner EUROSCAN albo Uniscan i sprawdź jakie błędy.
Sprawdź bezpieczniki w skrzynce, a potem obejrzyj te które są nad skrzynka z bezpiecznikami. Tam są dosyć duże bezpieczniki (wartości).
czy po przekręceniu kluczyka słychać że pompa paliwa pracuje, czy słychać że puka silniczek krokowy przy przekręceniu stacyjki.
a dla pewności znajdź pinout sterownika silnika i sprawdź czy jest tam zasilanie i odpowiednie sygnały.
A może jak masz możliwość to najpierw podepnij VAGa albo jakiś skaner EUROSCAN albo Uniscan i sprawdź jakie błędy.
no i dzisiaj troche posiedzialem przy samochodzie i pompa paliwa dziala oraz silnicznek krokowy tez okazalo sie jednak ze jest gdzies zwarcie w instalacji pniewaz czasami jak podlacze akumulator to mi mryga wyswietlacz elektroniczny na zegarach i zagary troche wariuja jutro bede dalej szukal przyczyny a jak mi sie nie uda to dam go do elektryka moze on cos poradzi
okazalo sie ze przepalila sie wiazka od listwy wtryskowej i bylo zwarcie na szczescie juz opanowane tylko teraz jest problem z silniczkiem krokowym poniewaz caly czas slychac jak pracuje nawet na wylaczonym silniku i zaplonie... na gazie chodzi dobrze tylko na benzynie troche mu obroty skacza i czuc podaczas jazdy takie delikatne szarpania