Gaznik i krokowy.

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

szatan99
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Gaznik i krokowy.

Post autor: szatan99 » śr sie 26, 2009 13:27

Koledzy pomozcie....
Pewnego dnia przyjechalem pod dom jak zawsze i samochod stal. Wsiadlem odpalilem i szalaly obroty w gore i w dol a jak zimny to nawet czasem gasl. Ktos mi powiedzial ze to krokowy wiec postanowilem go kupic mam golfa II 1.6 91rok na gazniku. Nie moglem nigdzie dostac samego krokowca kupilem na szrocie razem z gaznikiem dalem 350zl. Przelozylem i okazalo sie ze to nie to tylko komputer. Zalozylem drugi komputer i obroty sa za niskie. Jak zgasze auto to krokowy wysowa sie do konca do przepustnicy a jak zapale to miedzy krokowym a przepustnica jest przerwa ok 1 cm i auto nie ma obrotow i nie dziala. slyszalem ze krokowy chodzi na jakims podcisnieniu powietrza. Co wy o tym myslicie??

Awatar użytkownika
Jozak
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: Jozak » czw sie 27, 2009 09:46

Podejrzewam, że masz gaźnik Pierburg 2EE. Jeśli tak to nie silniczek krokowy tylko podciśnieniowy czujnik położenia przepustnicy, który dość często lubi paść. Z resztą miałem to samo w swoim golfie

Obrazek

Chodzi Ci może o coś takiego??

dawide1000
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: dawide1000 » pt sie 28, 2009 00:28

Czyli to będzie problemem skakania obrotów tak?? a jak nie to co innego??

Awatar użytkownika
-=ren=-
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: -=ren=- » pt sie 28, 2009 06:40

musisz poszukać postu ostatnio był na forum dosyć rozbudowany na temat silnika 1,6PN i problemów z obrotami... to stały temat i nie ma sensu pisac o tym po raz kolejny... SZUKAJ

[ Dodano: 28-08-09, 06:42 ]
no dobra teraz byłem szybszy niż twoja szukajka... miłej lektury... http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=51389

vwlifestyle.pl
Obrazek

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”