DRGANIA LUZ W KIEROWNICY
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
DRGANIA LUZ W KIEROWNICY
witam....czytałem wiele tematów na forum, ale postanowiłem swój problem opisać aby wyszukać pomocy od Was..
otóż : nie dawno w moim GOLF IV TDI wymieniłem przekładnie kierowniczą na nową, gdyż w starej był wyciek płynu- nie nadawała sie do regeneracji...
Po wymianie ustawiono zbieżność ale pojawiły mi się problemy:
- na postoju jak ruszam kierownicą wyczuwam luzy
- przy prędkości powyżej 80km/h pojawiają się drgania i czuje jak by coś lekko biło w okolicy kół
- koła wyważone, zmieniane tył przód i to samo
- czy tarcze hamulcowe mają jakiś wpływ przy jeździe na wibrację kierownicy? czy tylko przy hamowaniu jak są krzywe może kierownica bić?
Co to może być? w czym tkwi problem? bardzo proszę o porady....
otóż : nie dawno w moim GOLF IV TDI wymieniłem przekładnie kierowniczą na nową, gdyż w starej był wyciek płynu- nie nadawała sie do regeneracji...
Po wymianie ustawiono zbieżność ale pojawiły mi się problemy:
- na postoju jak ruszam kierownicą wyczuwam luzy
- przy prędkości powyżej 80km/h pojawiają się drgania i czuje jak by coś lekko biło w okolicy kół
- koła wyważone, zmieniane tył przód i to samo
- czy tarcze hamulcowe mają jakiś wpływ przy jeździe na wibrację kierownicy? czy tylko przy hamowaniu jak są krzywe może kierownica bić?
Co to może być? w czym tkwi problem? bardzo proszę o porady....
Ostatnio zmieniony śr wrz 02, 2009 08:34 przez bryczek, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Forum Master
-
- Forum Master
Ja miałem coś takiego w (ale u mnie dodatkowo latał kierak jak hamowałem ze 100km/h i tak do 50km/h było to czuć) peugeocie wymieniłem tarcze niestety nie pomogło ... Jak byłem na przeglądzie to koleś mi powiedział że przegub już długo nie pochodzi ... więc pomyślałem że to jest jego wina wymieniłem go ... niestety nie pomogło ... do dziś nie wiem co to było wydałem sporo kasy jeździłem tak przez jakiś rok w końcu sprzedałem.
Po mojemu nie masz co kombinować na własną rękę bo jest wiele rzeczy które mogą mieć wpływ na to ... Ja wydałem coś koło 1000zł i i tak bicie nie ustało ...
Po mojemu nie masz co kombinować na własną rękę bo jest wiele rzeczy które mogą mieć wpływ na to ... Ja wydałem coś koło 1000zł i i tak bicie nie ustało ...
- krzysbiker
- Mały gagatek
- Kontakt:
kolego jestem w tej samej sytuacji 3 dni temu kupiłem nowa maglownice poniewaz tamtej nie dało sie zregenelowac powiem tak jest lepiej ale malutki luz jest odczuwalny zrobiłem małego testa odkreciłem od czesci malowiny krzyzak złapałem go reka i kreciłem delikatnie kiera stuki dobiegały z kolumny kierownicy czyli luz jest tam pozatym kiedys miałem opla corse i miałem ten sam problem wymieniłem maglowice ale luz tez był rozwiazanie w corsie polegał na poluzowaniu górnej sruby na max ale nie całkiem tak zeby trzymało sie ledwo gwintu potem dolny krzyszak przy maglownicy jak najnizej wpuscic w maglownice (krzyzak był rozciagany) zakrecic go ,potem srube na górze przy kerownicy dokrecac i tak krzyzak sie rozciagał i zmniejszał luz na łozyskach w kolumnie kierownicy podejkzewam ze tu moze byc tak samo dzis próbowałem sie dostac tam ale mam problem z zrzuceniem kierownicy moze ma ktos jakies foty jak ta chlerna kierownice sciagnac ? podrzycam fotke która mi została z opla corsy takze prosze o jakiec porady jak sie tam dostac do tej kierowbicy jak zrzycic poduche i kiere?
[ Dodano: 05 Lis 2009 12:33 ]
witam kolego zabrałem sie za demantaz kierownicy aby stwierdzic w czym tkwi problem dołanczam fotki
[ Dodano: 05 Lis 2009 12:33 ]
witam kolego zabrałem sie za demantaz kierownicy aby stwierdzic w czym tkwi problem dołanczam fotki
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.