Tak, ale wody i to w normalnym ciśnieniu. W niskim może zagotować się wcześniej (np. w wysokich górach) . Płyn ma chyba wyższą temperaturę wrzenia, no i jest pod ciśnieniem.solowa123 pisze:Przecież 100stopni to gotowanie.
Temperatura....decydujace starcie POMOZCIE
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
u Ciebie jest ok, termostat działa jak regulator temp. w silniku czyli otwiera i się zamyka, myślę że jak byś postał trochę dłużej na zapalonym silniku to w końcu by Ci się zagżał dolny wąż (termostat w takim przypadku otw. sie mocniej bo jest gorsze chłodzenie poprzez chłodnicę - brak przepływu powietrza przez chłodnicę), więc ty masz okpresario pisze:Witam.
[ Dodano: 06-02-02, 11:37 ]
a z wartościami w st.C to jest tak jak wyzej napisano nie jest to apteka, są to wartości zblizone to faktycznych
...
Mam silnik 1Z i nie mogę go dogrzać, wymieniłem termostat i czujnik temperatury, ale widze że bez potrzeby. Do pracy mam 17km średnia prędkośc na tej drodze to 60km/h także temperatura teraz dochodzi mi ledwo do 70C jak sprawdziłem termometrem to powietrze z nagrzewnicy miało 50C także czujnik pokazuje ok. Jak jechałem bardziej dynamicznie (gaz hamulec) wtedy sie zagrzał do 90C a z nagrzewnicy zaczeło lecieć gorące powietrze 70C. Dodam że dolny wąż jest praktycznie zimny. Spróbuje zasłonić chłodnice i zobacze jakie bedą efekty.
-
- Forum Master
-
- Nowicjusz
A którą wersję wskażnika temperatury masz w T4?
z cyframi czy bez cyfr?
Ja mam "bez" i po rozgrzaniu silnika (teraz, w zimie) wskazówka zostaje na tej cienkiej kresce tuż poniżej środka (czyli tej grubej kreski na środku podziałki). Wyżej nie idzie. Czyli - porównując ze wskaźnikiem "z cyframi" (licząc kreski) - byłoby to 80stopni. Tylko nie wiem czy to tak można porównać...
Termostat i czujnik - nowe
Ponadto - tektura za grillem
z cyframi czy bez cyfr?
Ja mam "bez" i po rozgrzaniu silnika (teraz, w zimie) wskazówka zostaje na tej cienkiej kresce tuż poniżej środka (czyli tej grubej kreski na środku podziałki). Wyżej nie idzie. Czyli - porównując ze wskaźnikiem "z cyframi" (licząc kreski) - byłoby to 80stopni. Tylko nie wiem czy to tak można porównać...
Termostat i czujnik - nowe
Ponadto - tektura za grillem