Golf III!!! Zimno !!!

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

rafixxx
Nowicjusz
Nowicjusz

Golf III!!! Zimno !!!

Post autor: rafixxx » ndz wrz 06, 2009 15:32

Witam mam pewien problem Powietrze z nawiewu jest zimne pomomo regilacji pokretlem zimno cieplo. Gadałem z mechanikiem i powiedział mi, że gdzieś za górami i lasami ale przed rzekami (czyli miedzy deską rozdzielczą a nagrzewnicą) jest jakaś magiczna klapka która może się do końca nie otwierać i dzięki temu zamiast tropikalnym upałów mam w kabinie mroźną świeżość. zauwazylem ze jak leci zimne powietrze i kopne w tunel srodkowy od strony kierowcy to zaczyna leciec gorace powietrze czy to ta klapka ?

Awatar użytkownika
Duber
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Duber » ndz wrz 06, 2009 15:38

tak,pewnie ci linka sie urwała lub spadła.musisz odkrecic panel cały i zobaczysz czy linka sie trzyma.czesto pancerz sie wypina z takiej blaszki mocującej go.lub ta blaszka sie "gubi".lub mocowanie tej blaszki sie złamało.ale jesli kopiesz to raczej cos na dole sie odpieło czy urwało.

rafixxx
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: rafixxx » ndz wrz 06, 2009 15:41

chodzi o to ze gora jest ok bo sprawdzalem czy bede musial sie dobrac do dolu tylko nie bardzo wiem jak ;/

Awatar użytkownika
Duber
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Duber » ndz wrz 06, 2009 15:48

a jak ciagłes od góry za linke od regulacji to nic sie niezmieniało,był opór?jak by niepatrzec tunel cały wek :) kiedys go wyciągałem jak CA robilem.poodkrecaj pólki z kazdej strony pod mieszkiem sa sruby zapewne tez.ale ja bym sie polozyl z latarka gdzie pedaly i pozerkal tam od dolu.w fordzie galaxy zmienialem ta linke namordowalem sie ale calej konsoli tam niodkrecalem tylko gdzie lewarek biegów.w golfinie zapewne podobnie.

rafixxx
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: rafixxx » ndz wrz 06, 2009 16:02

powiem ci szczerze ze nei cigalem tej linki normlanie okretlem krecilem to cos tam wchodzila i wychodzila z pancerza

Awatar użytkownika
Duber
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Duber » ndz wrz 06, 2009 16:12

ale pancerz stał w miejscu?mi jak pancerz wypadl z tej blaszki to tez linka chodziła ale nie na całosci w obie strony,tylko po kawalku.ja bym odkrecil panel sterowania wyja go calegi i moze widac drugi koniec linki.jak nie to tunel wyciagaj

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”