Jak wyjąć oprawke zarówki z bocznego kierunku(owalny)GOLF 3
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Jak wyjąć oprawke zarówki z bocznego kierunku(owalny)GOLF 3
Kupilem nowe boczne kierunki (klary ) do mojej trójeczki i chciałem przełozyć oprawki żarówki ze starych ale nie wiem jak je wyjąć, a nie chce nic robic na siłe żeby nic nie uszkodzic. Z góry dzieki za pomoc.
Pzdr
Pzdr
So run in, grab the money, later on, you and I can flow...
-
- Forum Master
- Razal
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re: Jak wyjąć oprawke zarówki z bocznego kierunku(owalny)GOL
- Wyjąć lampkę kierunkowskazu bocznego z nadwozia, podważajć ostrożnie jej klosz (najlepiej czymś z tworzywa co nie porysuje lakieru) - jeden zaczep jest dłuższy i to ten najprawdopodobniej co jest w przedniej częśći błotnika więc polecam podważać od strony drzwi.LOrd pisze:Kupilem nowe boczne kierunki (klary ) do mojej trójeczki i chciałem przełozyć oprawki żarówki ze starych ale nie wiem jak je wyjąć, a nie chce nic robic na siłe żeby nic nie uszkodzic. Z góry dzieki za pomoc.
Pzdr
- jeśli nie masz oprawek w nowych kierunkowskazach to musisz wyjąć oprawkę z tych które wyciągasz - robisz to obracająć gniazdo żarówki delikatnie w lewo, następnie montujesz oprawkę w ten sam sposób w nowych kierunkach , przekręcając tym razem delikatnie w prawo (uważaj żeby się nie podwinęła uszczelka bo będą parowały kierunki), po zamontowaniu gniazda do kierunku wkładasz wtyczkę i ponownie całość do karoserii
Aha jak wyciągniesz stare kierunki o odączysz kabel z wtyczką to uważaj żeby Ci nie uciekł kabelek przez otówór w błotniku do środka - szkoda czasu na późniejsze poszukiwania!!
Pozdrawiam....
p.s. ile dałeś za Cleary ?? - też się przymierzam
Było: MK2 1,6 / MK3 GT TDI-VP / PASSAT B5 TDI-PD / Jest: PASSAT B6 TDI-CR / Lupo 1,0 / MK4 1,4 16V