Włącznik świateł MK3
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- patryk_stg
- Nowicjusz
Włącznik świateł MK3
Kupiłem włącznik świateł od golfa cabrio mk "4" , chciałem mieć ori czerwone podświetlanie . Niestety po podłączeniu i przekręceniu w pozycję świateł mijania świecą się tylko postojówki. Czy instalacja w zwykłym mk3 i cabrio różni się ?? lub może włącznik jest uszkodzony ?
- seba198666
- Gadatliwa bestia
u mnie tak bylo ale ulegl awari przelacznik (krotkie dlugie ten przy kierownicy) i mialem tylko dlugie
[ Dodano: 15 Wrz 2009 20:07 ]
lub kupiles inna wersje przelacznika sa rozne lampy: na zarowke h4 lub na osobne od krotkich i dlugich,niektore maja mozliwosc wlaczenia halogenow przod tyl a niektore tylko tyl.i pewnie piny sa inaczej rozmieszczone w tym przelaczniku i dlatego nie masz krotkich
[ Dodano: 15 Wrz 2009 20:07 ]
lub kupiles inna wersje przelacznika sa rozne lampy: na zarowke h4 lub na osobne od krotkich i dlugich,niektore maja mozliwosc wlaczenia halogenow przod tyl a niektore tylko tyl.i pewnie piny sa inaczej rozmieszczone w tym przelaczniku i dlatego nie masz krotkich
seba
- patryk_stg
- Nowicjusz
Jutro sprawdzę napięcie na tym kablu co piszesz Zico63b . Napisz jeszcze co robić jeśli będzie lub nie będzie napięcia ? na starym wyłączniku wszystko działa normalnie , wersja którą kupiłem jest bez przeciwmgielnych przednich tak samo jak standardowy wyłącznik. Cabrio mk4 ma lampy z oddzielnymi żarówkami od świateł mijania i długich , czy to ma jakieś znaczenie ?
Ostatnio zmieniony wt wrz 15, 2009 21:21 przez patryk_stg, łącznie zmieniany 1 raz.
- Paweł Marek
- V.I.P.
nie ma różnic w wyłączniku jeśli chodzi o 2xH1 lub H4. Więc sprawdzaj jak kolega wyżej napisał, może spalone styki w tym wlaczniku, ale jeśli masz trochę złote rączki to przełożysz co trzeba ze staregopatryk_stg pisze:H4 czy H1+H1
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.