Problem ze skrzynią, mała moc
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Problem ze skrzynią, mała moc
Wtam, mam problem ze swoim golfiaczem. Kupiłem go 2 tygodnie temu i w tym czasie pojawiły się dwa problem: pierwszym jest skrzynia biegów. Ostatnio podczas jazdy dźwignia zmiany biegów "zapadła" się, tak jakbym chciał wrzucić wsteczny, ale akurat wrzucałem trójkę. Bieg wszedł ale kiedy dawałem gazu, zaczął zachowywać się tak jakby brakowało paliwa, jednak kiedy poprawiłem bieg jechał już normalnie. Skrzynia potrafi także zgrzytać nawet kiedy wcisne sprzęgło do końca (szczególnie przy zmianie z 1 na 2, skrzynia 4). Drugi problem polega na mułowatości silnika. Zaraz po kupnie było tragicznie, teraz trochę go przedusiłem i jest lepiej ale i tak strach jest wyprzedzać, do setki ma chyba z 25s. Dodam, że w miejscu wkręca się elegancko na obroty. V-max to coś koło 140.
Ostatnio zmieniony ndz wrz 13, 2009 13:25 przez Glonek, łącznie zmieniany 1 raz.
- lukasfenix
- Gadatliwa bestia
Pewnie pękła kulka dźwigni zmiany biegów, lub sprężyna się rozleciała. Podnieś mieszek i sprawdź. Koszt wymiany nie duży.Glonek pisze:dźwignia zmiany biegów "zapadła" się, tak jakbym chciał wrzucić wsteczny,
Częsta przypadłość w skrzyniach 4 w golfach. Raczej nic nie poradzisz bez rozbierania skrzyni. Najprawdopodobniej synchronizator 2 biegu poszedł.Glonek pisze:Skrzynia potrafi także zgrzytać nawet kiedy wcisne sprzęgło do końca (szczególnie przy zmianie z 1 na 2, skrzynia 4)
Napisz co to za silnik. Uzupełnij to w profilu, łatwiej uzyskasz pomoc na forum.Glonek pisze:Drugi problem polega na mułowatości silnika. Zaraz po kupnie było tragicznie, teraz trochę go przedusiłem i jest lepiej ale i tak strach jest wyprzedzać, do setki ma chyba z 25s. Dodam, że w miejscu wkręca się elegancko na obroty. V-max to coś koło 140.
-
- VW-Fairest Car !
- Kontakt:
Czesc , to ze autko sie tak dlugo rozpedza moze tez byc przyczyna sprzeglo i radze Ci sprawdzic , ja np teraz tez mam taki problem ze sie rozpedza do setki dlugo i wina jest sprzeglo..PozdraVWiamDrugi problem polega na mułowatości silnika. Zaraz po kupnie było tragicznie, teraz trochę go przedusiłem i jest lepiej ale i tak strach jest wyprzedzać, do setki ma chyba z 25s. Dodam, że w miejscu wkręca się elegancko na obroty. V-max to coś koło 140.
Ale on wogóle się dosyć kiepsko zbiera, do 140 potrzebował ponad 3km rozpędu i szkoda mi go już było. A faktycznie może być wina sprzęgła bo na rozgrzanym silniku wydaje sie czasami słabsze.
A w którym miejscu na silniku jest oznaczenie? Bo udało mi sie tylko znaleźć numer silnika, znaczki VW i Audi i litere H.
Zdjąłem mieszek z gałki ale zabardzo nic tam nie widziałem, oprócz tego, że nie odbija do samego końca (mogę jeszcze 1 cm podnieść).
A w którym miejscu na silniku jest oznaczenie? Bo udało mi sie tylko znaleźć numer silnika, znaczki VW i Audi i litere H.
Zdjąłem mieszek z gałki ale zabardzo nic tam nie widziałem, oprócz tego, że nie odbija do samego końca (mogę jeszcze 1 cm podnieść).
-
- Wamia Mazury
- Auto: Golf V
- Silnik: BKC
- Kontakt:
- lukasfenix
- Gadatliwa bestia
- Semian
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
tak jak piszesz ktos musial wymienic silnik wczesniej byl turbo diesel 70 koni a teraz masz zwyklego klekota Jp o mocy 54 koni i nie oczekuj od niego zbyt wiele 140 -150 to jego v-max i juz nic wiecej nie zrobisz , tak to niestety jezdzi musisz sie albo przyzwyczaic albo sprzedac
projekt jetta coupe 2
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=3286710#3286710
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=3286710#3286710
-
- Nowicjusz
- Kontakt: