[mk3]Problem z dmuchawą
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[mk3]Problem z dmuchawą
Witam! Mam problem z dmuchawa wczoraj niedzialal mi 3 bieg tzn tylko czasami jak sie docislo to dzialal, wiec sciaglem pokretlo i probowalem docisnac blaszke, jako niedoswiadczony uzytkownik robilem to czyms metalowym no i sie zaiskrzylo i teraz nie dziala zaden bieg, bezpiecznik jest ok, co moze byc powodem ze niedziala, czy moglo sie satac cos z przelącznikiem. Prosze o pomoc!!!
Ostatnio zmieniony pt lut 10, 2006 13:52 przez joachim, łącznie zmieniany 1 raz.
moim zdanie najprędzej to bezpiecznik, ale jeżeli uważasz ze jest dobry
to sprawdź na krutko w kostce co jest podłaczona do przełącznika czy bedzie
chodzić wiatrak
jak tak to wydaje mi sie ze przełacznik padł a jak nie bedzie chodzić to na bank któryś z bezpieczników
Patrzyłeś czy wszystkie bezpieczniki masz OK?
to sprawdź na krutko w kostce co jest podłaczona do przełącznika czy bedzie
chodzić wiatrak
jak tak to wydaje mi sie ze przełacznik padł a jak nie bedzie chodzić to na bank któryś z bezpieczników
Patrzyłeś czy wszystkie bezpieczniki masz OK?
odkrecasz 5 sróbek taj półki jena koło drzwi druga z lewehj
i 3 od spodu bedziesz widział
potem luknij po prawej jest wentylator i patrząc lekko w lewo znajduje sie
ta kostka, podwarzasz lekko takie zatrzaski po bokach i całość ciągniesz do siebie
potem wyciagasz tą kostke z kablami od reszty i już masz w szystko
jak to jeszcze nie tak
To poszukaj gdzieś "zmiana podświetlenia nawiewów" i bedziesz miał jak sie dobrać do
przełacznika nawiewu
(nawet jak pomylisz kable które chcesz zmostkować to nic sie nie stanie)
byle nie zmostkować trzech na raz
ale nad nogami pasarzera jest półka pod którą znajduje sie taka kostka
(jakby z czujnikiem czy co)
odkrecasz 5 sróbek taj półki jena koło drzwi druga z lewehj
i 3 od spodu bedziesz widział
potem luknij po prawej jest wentylator i patrząc lekko w lewo znajduje sie
ta kostka, podwarzasz lekko takie zatrzaski po bokach i całość ciągniesz do siebie
potem wyciagasz tą kostke z kablami od reszty i już masz w szystko
jak to jeszcze nie tak
To poszukaj gdzieś "zmiana podświetlenia nawiewów" i bedziesz miał jak sie dobrać do
przełacznika nawiewu
(nawet jak pomylisz kable które chcesz zmostkować to nic sie nie stanie)
byle nie zmostkować trzech na raz
Zapewne spalił się przełącznik. Wyjmij to cudactwo z deski i zwieraj na kostce czarno-czerwony z tymi "jasnymi" (odpowiadają im "biegi" na przełączniku, biały, żółty i żółto-czarny).
Jak będzie załączał wentylator, to naprawa polega na odwiedzeniu sklepu i wydaniu 15zł..
A jak nie.. To sprawdź jeszcze kabelek (czarno-czerwony).. może po prostu się "wyrobił" i złamał (albo pomogłeś mu tym "metalowym narzędziem" i po prostu się przepalił). Idzie do bezpiecznika S14 (no chyba że "po przeróbkach")
A jak dalej nic.. Może po prostu wiatrakowi się znudziło (szczotki), albo oporas się spalił (organoleptycznie: taki porcelanowy wałeczek koło wiatraka pod "siatką")
Jak będzie załączał wentylator, to naprawa polega na odwiedzeniu sklepu i wydaniu 15zł..
A jak nie.. To sprawdź jeszcze kabelek (czarno-czerwony).. może po prostu się "wyrobił" i złamał (albo pomogłeś mu tym "metalowym narzędziem" i po prostu się przepalił). Idzie do bezpiecznika S14 (no chyba że "po przeróbkach")
A jak dalej nic.. Może po prostu wiatrakowi się znudziło (szczotki), albo oporas się spalił (organoleptycznie: taki porcelanowy wałeczek koło wiatraka pod "siatką")