Golf II pali 50 litrów
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Golf II pali 50 litrów
Witam. Mam golfa II 1.8 8v RP special 89r juz od jakiegos czasu i mam problem pozniewaz wtrysk leje. Na wolnych obrotach widac jak zalewa przepustnice. Pali ok 50 litrow. To jest niewyobrazalne ale tak jest. Wymienilem juz caly aparat wtryskowy i nic... dalej to samo. Czy to komputer czy jakis czujnik??? Nie mam pojecia juz co jest!!! Moze mial ktos podobny problem. Z gory dziekuje za pomoc. Pozdrawiam.
- Paweł Marek
- V.I.P.
radook, skup się na sterowniku silnika i jego okablowaniu, wygląda na to że podaje cały czas napięcie na wtryskiwacz (zamiast cyklicznie i dlatego tak leje), Albo zwarcie jakieś na kablach, brak masy do sterownika (brązowe) albo spaliło się coś w sterowniku silnika. Na ogół to się nie opłaca naprawiać tylko szukać używki, czasem jednak jest to jakaś pierdułka którą widać po zdjęciu obudowy steownika. Zlecanie naprawy profesjonalnemu zakładowi elektronicznemu na pewno nie będzie się opłacać
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Paweł Marek
- V.I.P.
tośmy się dowiedzieli, zapewne ma platynki od malucha. Weź trochę pooglądaj co masz pod maską zanim głupotki napiszesz.gailbraith pisze:W RP-ku nie ma Halla.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.