witam
ostatnio zauwazylem że moja uszczelka od anteny dachowej wola o pomoc, z rozmowy z mechanikiem wyniklo ze do zmiany anteny trzeba sciagac podsufitke czy mozna jakos naprawic lub wymienic uszczelke na nowa? samochod to golf 3 rocznik 96 trzy drzwi
uszczelka od anteny dachowej
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
można po odchyleniu podsufitki z tyłu , po zdjęciu plastiku , odchylasz podsufitkę do dołu i odkręcasz nakrętkę stopki anteny , klucz24 , potem rozpinasz kabel antenowy , masz tam złączkę, wyjmujesz stopkę anteny razem z odcinkiem tego kabla który rozpiąłeś . Wymieniasz uszczelkę i składasz wszystko , tylko odkręcić sam odkręcisz a do zakręcania będziesz potrzebował drugiej osoby , bo żeby stopkę docisnąć do dachu i złapać nakrętką od spodu , to ręce są za krótkie
Re: uszczelka od anteny dachowej
gdzie kupiłeś takową uszczelkę kolego ?radekb1987 pisze:witam
ostatnio zauwazylem że moja uszczelka od anteny dachowej wola o pomoc, z rozmowy z mechanikiem wyniklo ze do zmiany anteny trzeba sciagac podsufitke czy mozna jakos naprawic lub wymienic uszczelke na nowa? samochod to golf 3 rocznik 96 trzy drzwi
jak robisz już coś złego,to rób to dobrze
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
właśnie dumałem jak dorwać nową uszczelkę bo moja też padecha totalnamiś fazi pisze:uszczelka pasuje idealnie z badziewnych anten z marketu , sama antena jest nic nie warta , ale uszczelka dobra , sam zmieniałem , fakt że uszczelka wyjdzie ponad 20 zł , bo trzeba kupić całą antenę
jak robisz już coś złego,to rób to dobrze
-
- Nowicjusz
Re: uszczelka od anteny dachowej
doczytaj dokladnie ja sam sie pytam gdzie takową kupićnorek111 pisze:gdzie kupiłeś takową uszczelkę kolego ?
Ostatnio zmieniony sob wrz 26, 2009 08:25 przez radekb1987, łącznie zmieniany 1 raz.