Więc jutro hol i czas start, jeżeli dam radę porobię jakieś fotki na fotoporadę.
Czy zna ktoś jakiś dobry zakład regeneracji głowic w Okolicach Otwocka, Starej Miłosnej lub Piaseczna ?
Taki który nie robi na odp****ol - planowanie i wymiana uszczelniaczy.
[ Dodano: 13 Gru 2009 18:31 ]
Odpowiadam sam sobie, żeby inni skorzystali:
Potwierdzam, to była uszczelka pod głowicą - w przypadku mojej wersji silnika 1.6 AEA uszczelka jest cienka, metalizowana - po zdjęciu głowicy miałem mieszane uczucia, bo nie była nigdzie na pierwszy rzut oka uszkodzona/przepalona - jak się później dowiedziałem w warsztacie, który planował mi głowicę i wymieniał uszczelniacze (
http://www.glowice.info/ - z całego serca polecam, od ręki w 40 minut za jakieś o ile dobrze pamiętam 70 zł, profesjonalnie - wszystko najpierw wykąpali, wyczyścili i zabrali się za robotę, są w Warszawie na ulicy Wyczółki-przy Poleczki)-dowiedziałem się, że na metalizowanej uszczelce może nie być żadnego śladu - a to dlatego, że uszczelka może się rozwarstwić, nie musi się przepalić.
Parę rad:
-mając zdjętą już głowice wymieńcie uszczelniacze zaworowe w moim przypadku po wymianie nie ubyło ani grama oleju, a zrobiłem już jakieś 4000 km
-koniecznie, bezwzględnie niepodważalnie uzbrójcie się w klucz SP-LINE dobrej jakości (nie pamiętam rozmiaru)do szpilek głowicy, to taki TORX, ale z 2 krotnie większą ilością ramion na końcówce, nie próbujcie odkręcać szpilek zwykłym torxem bo będzie kibel (żeby nie było, ja nie próbowałem bo wiedziałem czym to może się skończyć
![helm :helm:](./images/smilies/helm.gif)
)
-po założeniu głowicy, pamiętajcie o ustawieniu znaków, żeby przy dociąganiu nie okazało się że pogięliście zawory (tu się przyznam, zapomniałem :green_fuck: ,i aż przysiadłem na dupę jak dociągnąłem ostatnią szpilkę i uświadomiłem sobie co mogłem narobić, ale nic nie uszkodziłem bo jak się okazało, albo dobry aniołek fruwał nad maską, albo majster z głowice.info wiedział co za debil
![grin :grin:](./images/smilies/grin.gif)
będzie montował to do kupy, bo znaki były ustawione idealnie)