Mam prośbę. Posiadam Golfa IV 1.9 Tdi 115KM z 99roku silnik o kodzie AJM skrzynia 6 biegów.
Mam urwaną wtyczkę od czujnika poziomu oleju. No i mam problem bo wiszą 3 kabelki i nie mam zielonego pojęcia jak to podłączyć pod czujnik... Prosiłbym o podpowiedź który gdzie. Z góry bardzo dziękuję
Mogę tylko powiedzieć że kabelki mam: żółto-czarny , brązowy , niebiesko-brązowy
Czujnik poziomu oleju
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Czujnik poziomu oleju
Ostatnio zmieniony wt wrz 29, 2009 20:22 przez kbarann, łącznie zmieniany 2 razy.
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
Re: Czujnik poziomu oleju
z forum passata:kbarann pisze:Mam prośbę. Posiadam Golfa IV 1.9 Tdi 115KM z 99roku silnik o kodzie AJM skrzynia 6 biegów.
Mam urwaną wtyczkę od czujnika poziomu oleju. No i mam problem bo wiszą 3 kabelki i nie mam zielonego pojęcia jak to podłączyć pod czujnik... Prosiłbym o podpowiedź który gdzie. Z góry bardzo dziękuję
Mogę tylko powiedzieć że kabelki mam: żółto-czarny , brązowy , niebiesko-brązowy
Od lewej:
Pin1 - czerwono-czarny (zasilanie z bezpiecznika nr.5)
Pin2 - brązowy (masa)
Pin3 - niebiesko-szary (wyjście sygnału do kontrolki w desce rozdz.)
Lutownica w dłoń
PS. W tłustych czasach sesnsor miał osłonę z blachy chroniącą przed uszkodzeniami...
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
wszystko zależy od specyfikacji auta, jeżeli jest, to sygnalizuje gongiem i pomarańczową kontrolką podobną do kontrolki samrowania - tyle że akurat ta jest jak wiadomo czerwona, oczywiście sygnalizacja następuje dopiero przy zbyt niskim poziomie olejumarcin999 pisze:Czy u mnie w silniku AHF tez jest czujnik poziomu oleju? jezeli tak to jak to alramuje?
W Mk5 wygląda tak
![Obrazek](http://images47.fotosik.pl/206/baa01c705a27e7a1med.jpg)
Ostatnio zmieniony pn wrz 28, 2009 14:55 przez doggie, łącznie zmieniany 1 raz.