Problem z temperaturą cieczy chłodzącej.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Problem z temperaturą cieczy chłodzącej.
Witam wszystkich, mam takie pytanko odnoście tego jak zachowuję sie wskaźnik temp. w waszych autkach. U mnie zaopserwowałem takie coś, że silnik dość cięzko się nagrzewa w trakcie jazdy natomiast na postoju szybko łapie temperaturkę termostat jest sprawny, główną rzeczą która mnie zdziwiła jest to ze np. gdy jade na krótki dystans ok. 5km autko nagrzeje sie do ok 70 stopni to po zgaszeniu silnika i ponownym przekręceniu stacyjki wskażnik wskazuje pod 90, czujnik temp. też mam sprawny. Czy to normalne zachowanie, że na zgaszonym silniku temp. tak wzrasta??
- d.milas
- Użytkownik
- Kontakt:
Raczej nie powinno tak sie dziać, dziwna sprawa, że nie utrzymuje Ci 90stopni podczas jazdy, ja bym jednak obstawił na termostat, że nie do końca się otwiera/zamyka... Albo któryś czujnik temp.
"Jak kraść to miliony, jak "kochać" to księżniczki, jak auto to VW!"
Cały MK3 1.8 i MK3 GTI na czesci:
Pisać na gg, pw ;-)
Cały MK3 1.8 i MK3 GTI na czesci:
Pisać na gg, pw ;-)
http://www.google.pl/custom?domains=for ... %3A1&hl=plomlet161 pisze:Czy to normalne zachowanie, że na zgaszonym silniku temp. tak wzrasta??
Czytałem, już te tematy, jestem na 99% pewien, że mam sprawny termostat i czujnik temp. bo były wyjęte z samochodu w którym nie było takich motywów jak u mnie. Najbardziej interesuje mnie czemu jak zgasze samochód to temp. zamiast spadać bo wiadomo silnik nie pracuje to poprostu wzrasta i to znacznie