[MK3] Latają lampy - co zaradzić?

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
stonefree
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

[MK3] Latają lampy - co zaradzić?

Post autor: stonefree » wt lis 15, 2005 23:35

Witam.Kolezka zakupił MK3.Zepsiuniete sa takie prowadnice w lampach przednich- popekane plastiki,które łączą pokrętło regulacji świateł w pionie z odblaskiem.Czy ktuś cos takiego naprawiał?Czy gdzieś można je dostać jako część zamienną?Nie wydaje mi sie dobrym rozwiązniem pakowanie wkręta na przelot od spodu ;).Pozdrówka
Ostatnio zmieniony pn wrz 04, 2006 18:45 przez stonefree, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
MrSalieri
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: MrSalieri » śr lis 16, 2005 19:08

Jako czesc zamienna tego nie dostaniesz. Jedyna opcja to albo tak jak kolego wspomial dorwac jaks lampe ze szrotu albo pokombinowac z klejem.
Ja zrobilem tak
Zdjolem szklo reflektora i po prostu pokleilem oderwany plastik poxipolem i tez Ci od razu polecam ten klej. Kleilem kropelka i innymi szybkoschnacymi to za kazdym razem odpadalo. Pozatym poxipolem mozesz uzupelic brakujacy fragment plastiku ze wzgledu na jego konsystencje.
Pomysl nad tym ;)

[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=45061]Moj Mk3[/url]
[img]http://img233.imageshack.us/img233/9594/golf1tot51om6.jpg[/img]

Awatar użytkownika
stonefree
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: stonefree » pn sty 02, 2006 16:13

Ponawiam pytanie.Klejenie poxipolem h...a dało,bo drgania w dizlu i temperatura.Moze jakaś firma dorabia takie mocowaki?Naprawdę nikt nie miał problemów z takimi lampami?

wojteks
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: wojteks » pn sty 02, 2006 16:36

poxipol wytrzyma pod warunkiem, że nie pęknie w nowym miejscu, cały ten plastik jest kruchy i pęka, ratuje sprawę wymiana na plastik ze szrotu ale nie jest łatwo dostać rozbitą lampę w której te plastiki są całe (u mnie pękły 2). Innym rozwiązaniem jest próba dorobienia takiego łącznika ale czy to się opłaci?

jaskowisnia
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: jaskowisnia » pn sty 02, 2006 16:40

stonefree pisze:Ponawiam pytanie.Klejenie poxipolem h...a dało,bo drgania w dizlu i temperatura.Moze jakaś firma dorabia takie mocowaki?Naprawdę nikt nie miał problemów z takimi lampami?
Ten plastik ciężko się klei, nawet klejem typu profi. W Golfie mam to samo, ale olałem bo statycznie jest stabilnie w dobrej pozycji. Jedyny sensowny sposób zgrzewanie na gorąco takim samym plastikiem.

Awatar użytkownika
sebmadyn76
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: sebmadyn76 » sob lut 11, 2006 22:19

Też mam wyłamane te uchwyty. Nie ma w sprzedaży takich plastików do MK III. Są tylko do MK II. Zastanawiam się czy nie da się przerobić tych z dwójki. Kupię w poniedziałek i będę kombinował, ale nie jestem zbyt optymistycznie nastawiny, że coś z tego wyjdzie. Próbowałem już z kołkami rozporowymi - kupę dłubania i wszystko na marne. W moim przypadku nie mam czego kleić, bo te plastiki są stasznie twarde i rozpadły sie na drobne częsci. Zastanawiam się już nad nowym reflektorem bo nie sądzę, że zdołam sam to zrobić - tak żeby było dobrze. Chyba, że ktoś napisze jeszcze coś ciekawego w tej sprawie. W każdym razie spróbuję jeszce przerobić uchwyty z MK II. jeśli mi się uda - umieszczę na forum szczgółową instukcję przerubki. Pozdrawiam. I czekam na jakieś porady w tej sprawie. Mam kilka dni bo mója maszyna stoi na lakierni :-(. :-({|=

Awatar użytkownika
MrSalieri
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: MrSalieri » sob lut 11, 2006 22:58

Powiem tak.
Ja kleilem reflektor 3 razy z czego 2 razy kropelka. Jak zkleilem za pierwszym razem po jakims czasie peklo obok. Skleilem po raz drugi i znowu odlecialo. w koncu uzylem poxipolu i nie posmarowalem tylko w miejscu oderwania lecz przejechalem przez caly ten kawalek plastiku co trzyma lustro leflektora. Odpukac trzyma do dzis ;)

[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=45061]Moj Mk3[/url]
[img]http://img233.imageshack.us/img233/9594/golf1tot51om6.jpg[/img]

Awatar użytkownika
sebmadyn76
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: sebmadyn76 » ndz lut 12, 2006 11:40

Cyba źle mnie zrozumieliście, ja nie mam tych plastików. Są doszczętnie połamane, tam nie ma c zego kleić. Muszę dorobić te plastiki, a to wcale nie jest takie proste jak się wydaje. Siedziałem już nad tym i nic mi się nie udało. Chyba że zrobię te mocowania na stałe i odłączę kość od silniczka ref. Ale to już jest fuszerka :).

Awatar użytkownika
stonefree
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: stonefree » ndz lut 12, 2006 13:20

Rozwiązanie jest jedno: tokarka,migomat i 2 godziny czasu.Zrobiłem kuleczki ze stali,tulejki z gwintem M5,i profile z blachy 1,5 mm,wszysko powyginane na wzór plastików pospawane,złozone i AMEN.Juz sie nie urwie ;).Jak by co,służę pomocą

Awatar użytkownika
bamber
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: bamber » pn wrz 04, 2006 18:45

A jak w ogole zdjac szklo reflektora?? bo z tym mam problem :((((

Awatar użytkownika
stonefree
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: stonefree » pn wrz 04, 2006 23:27

bamber pisze:A jak w ogole zdjac szklo reflektora??
Wyjmujesz lampę.Zdejmujesz 4 metalowe zapinki.Podgrzewasz klosz w miejscu stylku z obudową szarą opalarką albo nawet suszarką,tak zeby był mocno ciepły i serokim srubokrętem w miejscu zgrubień szkła oddzielasz je od plastikowej obudowy

Awatar użytkownika
Maniek19
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: Maniek19 » śr sty 02, 2008 00:38

stonefree, a potrafisz dorobic te zaczepu do mk3 i ile by to kosztowało????

Maniek19
Zapraszam
viewtopic.php?f=89&t=301246

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”