wraz z wzrostem tmp silnika wzrastaja obroty na biegu jalowy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
wraz z wzrostem tmp silnika wzrastaja obroty na biegu jalowy
Witam. Mam taki problem. Wczoraj spadla mi linka od gazu zalazylem ja spowrotem niby wszystko ok na zimnym silniku, a jak sie rozgrzewa to wzrastaja obroty biegu jalowego po jakims czasie ma okolo 3tys na biegu jalowym przygazuje to spadnie troche ale zaraz znowu to samo. mk2 1.8 jednopunktowy wtrysk , lpg dzieje sie tak na gazie jak jest na benzynie nie mam jak sprawdzic, poniewaz padla pompa paliwa? Jak moge zdiagnozowac awarie?
- Paweł Marek
- V.I.P.
sprawdzilem to jest luz jak nie dotykam pedalu to linka jest luzna okolo cm luzu jest moze 1.5 cm. Wlasnie nie wiem czy to wiazac ze soba czy to ma jakies znaczenie.
Edit
Wczoraj wieczorem jak wracalem postanowilem poodlaczac conieco i sprawdzic czy to cos da zaczalem na czujniku temp niebieskim a skonczylem na tym sterowniuku z zalaczonego zdjecia po czym dolegliwosci ustaly i silnik zacza pracowac na prawidlowych obrotach i teraz moje pytanie co to jest i co musze wymienic
Edit
Wczoraj wieczorem jak wracalem postanowilem poodlaczac conieco i sprawdzic czy to cos da zaczalem na czujniku temp niebieskim a skonczylem na tym sterowniuku z zalaczonego zdjecia po czym dolegliwosci ustaly i silnik zacza pracowac na prawidlowych obrotach i teraz moje pytanie co to jest i co musze wymienic
Ostatnio zmieniony pt paź 09, 2009 11:01 przez d4c3k, łącznie zmieniany 1 raz.