Nie działa podświetlanie licznika
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Nie działa podświetlanie licznika
Witam, nie działa u mnie podświetlanie licznika, działało tylko podświetlanie zegarka, kupiłem na allegro gotowe niebieskie diody w oprawce do liczników, zamontowałem i nadal nie działa podświetlanie, i nawet podświetlanie zegarka nie działa ... Sprawdzałem bezpieczniki i wszystko jest ok. Czego to może być przyczyna ? Macie jakieś pomysły ?
- bartek234130
- Mały gagatek
- Zico63b
- Mistrz KieroVWnicy
To sprawdź Kolego ją na akumulatorze, po prostu. Może jest feler? To co do diody.
Co do całości podświetlenia: wyjmij wyłącznik świateł i sprawdź czy "na światłach" masz napięcie na cienkim szaro-niebieskim, i czy w regulatorze jasności podświetleń nie wypadła taka blaszka łącząca dwa pola potencjometru.
Co do całości podświetlenia: wyjmij wyłącznik świateł i sprawdź czy "na światłach" masz napięcie na cienkim szaro-niebieskim, i czy w regulatorze jasności podświetleń nie wypadła taka blaszka łącząca dwa pola potencjometru.
Ostatnio zmieniony czw paź 08, 2009 21:30 przez Zico63b, łącznie zmieniany 1 raz.