Jak wyjąć regulator nasycenia oświetlenia/świateł Golf IV
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Jak wyjąć regulator nasycenia oświetlenia/świateł Golf IV
Witam. Po raz pierwszy zwracam sie o poradę szanownych "forumowiczów" - generalnie padło mi całkowicie oświetlenie zegarów, przycisków nawet radia (chociaż radio działa). Pozatym wszystko O.K (wszelakie kontrolki - no problem). Wertuje internet i forum od 2 dni i znalazłem opinię ze powód awarii w moim golfie może być ten nieszczęsny regulator nasycenia oświetlenia. Moje pytanie jak go wyciągnąć - za cholere nie mogę go wyjąć od przodu.
P.S oczywiście sprawdziłem bezpieczniki odpowiedzialne za oświetlenie tablicy.
Pozdrawiam i oczekuje na konstruktywne odpowiedzi i porady.
P.S oczywiście sprawdziłem bezpieczniki odpowiedzialne za oświetlenie tablicy.
Pozdrawiam i oczekuje na konstruktywne odpowiedzi i porady.
Heheh Oli zawsze ma jakieś nowości bo w książeczce brak takich foto.. więc pewnie ma jakieś tajne plany VWdaruhe pisze:skad masz takie zdjęcia?:)Oli pisze:podważ cienkim śrubokrętem od przodu i wyjdzie
Dzięki za odpowiedź. Ale ramkę regulatora udało mi się wyciągnąć, gorzej z samą kostką pokręteł.
[ Dodano: 12 Paź 2009 07:24 ]
[ Dodano: 12 Paź 2009 08:35 ]
Znalazłem taką instrukcję, niestety wg opisu znajdującego sie w niej to wygląda bardzo łatwo, a tak nie jest. Zaraz wychodze i zabiore się za wymontowanie. O efektach poinformuję.
[ Dodano: 12 Paź 2009 07:24 ]
Dołączam się do prośby o podanie linka lub tytułu ksiązki gdzie znajdę tego typu informacje.Haki pisze:Heheh Oli zawsze ma jakieś nowości bo w książeczce brak takich foto.. więc pewnie ma jakieś tajne plany VWdaruhe pisze:skad masz takie zdjęcia?:)Oli pisze:podważ cienkim śrubokrętem od przodu i wyjdzie
[ Dodano: 12 Paź 2009 08:35 ]
Znalazłem taką instrukcję, niestety wg opisu znajdującego sie w niej to wygląda bardzo łatwo, a tak nie jest. Zaraz wychodze i zabiore się za wymontowanie. O efektach poinformuję.
Kolega miał rację - uszkodzony wyłącznik śwaiteł, naprawioneadam62 pisze:w Twoim przypadku może być uszkodzony włącznik świateł,jeden ze styków włącza podświetlenie deski rozdzielczej,wystarczy wyjąć włącznik świateł i prysnąć spray-kontakt do stykow elektrycznych i po sprawie
Niestety podczas mojego nieudolnego wyciągania regulatora nasycenia oświetlenia, delikatnie go uszkodziłem regulacja nie działa całe szczęście działa regulacja świateł. Musze kupić nową, lecz mam problem na allegro nie ma a na ebayu jest w przeliczeniu na zł za 17 niestety przesyłka 20 euro. Może ktoś z szanownych kolegów może cos polecić.