dziwny problem z mk2 1.3 benzyna/gaz - jazda po 2km.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
dziwny problem z mk2 1.3 benzyna/gaz - jazda po 2km.
Witam. Mam dziwny problem z moim mk2 1.3 benzyna/gaz. Wczoraj po przejechaniu 2km zgasł i nie dało się go już odpalić. Akmulator wziąlem do ładowania chociaż i tak kręcił. Dzisiaj go odpaliłem i pracował na benzynie i gazie. Znowu po przejechaniu ok 2km sgasł-jazda na gazie. Zaholowałem pod blok i odpalił na benzynie. Pracował ok 5 min i zgasł. Podowna próba po 1h30min - objawy te same. Akumulator jest sprawny a alternator ładuje. Paliwo też prawdopowobnie dostaje pozieważ coś przejedzie. Więc co to może być?
- Marihuana Man
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Czujnik Halla... Jak się nagrzeje to podaje błędne informacje i silnik gaśnie... jak ostygnie to da się odpalić auto...Witam. Mam dziwny problem z moim mk2 1.3 benzyna/gaz. Wczoraj po przejechaniu 2km zgasł i nie dało się go już odpalić. Akmulator wziąlem do ładowania chociaż i tak kręcił. Dzisiaj go odpaliłem i pracował na benzynie i gazie. Znowu po przejechaniu ok 2km sgasł-jazda na gazie. Zaholowałem pod blok i odpalił na benzynie. Pracował ok 5 min i zgasł. Podowna próba po 1h30min - objawy te same. Akumulator jest sprawny a alternator ładuje. Paliwo też prawdopowobnie dostaje pozieważ coś przejedzie. Więc co to może być?
[img]http://dvprogram.pl/vw.jpg[/img]
- Marihuana Man
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
dzięki jutro to sprawdze. Dzisiaj za ciemno:) Pozatym ładuje akmulator dla pewności.
[ Dodano: Sro Lut 15, 2006 8:54 pm ]
"czujnik halla w aparacie bardzo łatwo sprawdzić. Odkręcasz aparat (2 śrubki) .Na złaczu przy aparacie jest tak : + 0 -
Do plusa podłaczasz 12V do - masę i woltomierz między plus i 0 powoli obracasz aparatem i patrzysz co pokazuje woltomierz, powinno pokazywać zero voltów i ok 12v naprzemian."
Znalazłem taki opis. U mnie niestety nic nie pokazuje czyli będzie padnięty...
Proszę o porade czy kupicz czujnik nowy za 166zł i wymieniać? Czy przechodzony aparat zapłonowy za 150?
[ Dodano: Wto Lut 21, 2006 10:39 pm ]
Autko już jeżdzi To był czujnik hella. Dziękuje !!!
W sklepie kosztuje 166zł. Auto oddałem do elektryka i skasował 130zł z wymianą. Powiedział że miał swoje (podobne) czyli zamienniki pasują a autko jeżdzi.
Pozdrawiam
[ Dodano: Sro Lut 15, 2006 8:54 pm ]
"czujnik halla w aparacie bardzo łatwo sprawdzić. Odkręcasz aparat (2 śrubki) .Na złaczu przy aparacie jest tak : + 0 -
Do plusa podłaczasz 12V do - masę i woltomierz między plus i 0 powoli obracasz aparatem i patrzysz co pokazuje woltomierz, powinno pokazywać zero voltów i ok 12v naprzemian."
Znalazłem taki opis. U mnie niestety nic nie pokazuje czyli będzie padnięty...
Proszę o porade czy kupicz czujnik nowy za 166zł i wymieniać? Czy przechodzony aparat zapłonowy za 150?
[ Dodano: Wto Lut 21, 2006 10:39 pm ]
Autko już jeżdzi To był czujnik hella. Dziękuje !!!
W sklepie kosztuje 166zł. Auto oddałem do elektryka i skasował 130zł z wymianą. Powiedział że miał swoje (podobne) czyli zamienniki pasują a autko jeżdzi.
Pozdrawiam