Angel eyes, nielegalne?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Angel eyes, nielegalne?
Witam!
Niedawno zakupiłem lamy do mojego golfika.
http://allegro.pl/item759477717_lampy_v ... s_p34.html
Dzisiaj po ich założeniu bylem na stacji z prośba o ich wyregulowanie. Pan powiedział ze te światła są niedopuszczalne do ruchu, ponieważ powinienem posiadać w aucie spryskiwacze oraz układ samo-poziomowania auta. Pojechałem na kolejna stacje diagnostyczna i dowiedziałem się tego samego. Czyli lampy są bezużyteczne i nie zdadzą mi się już do niczego, czy to Ci panowie mieli blednę pojecie o nich i da się coś z tym zrobić?
Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuje!
http://allegro.pl/item759477717_lampy_v ... s_p34.html
Dzisiaj po ich założeniu bylem na stacji z prośba o ich wyregulowanie. Pan powiedział ze te światła są niedopuszczalne do ruchu, ponieważ powinienem posiadać w aucie spryskiwacze oraz układ samo-poziomowania auta. Pojechałem na kolejna stacje diagnostyczna i dowiedziałem się tego samego. Czyli lampy są bezużyteczne i nie zdadzą mi się już do niczego, czy to Ci panowie mieli blednę pojecie o nich i da się coś z tym zrobić?
Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuje!
Ostatnio zmieniony pt paź 30, 2009 01:15 przez Kashier, łącznie zmieniany 1 raz.
- Viriss
- Diesel Power
- Auto: Audi
- Silnik: 1z
Kashier, A masz w tych lampach xenon ?
Jezeli tak to panowie maja racje. Jezeli nie to poprostu wytłumacz ze to zwykła lampa soczewkowa bez xenonu.
Jezeli tak to panowie maja racje. Jezeli nie to poprostu wytłumacz ze to zwykła lampa soczewkowa bez xenonu.
Ostatnio zmieniony czw paź 29, 2009 23:58 przez Viriss, łącznie zmieniany 1 raz.
- JayT
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Kashier, jeśli lampa ma nabitą/naklejoną homologację, to spokojnie możesz jej używać, o ile zastosowane źródło światła jest zgodne z zaleceniami producenta (czyli montaż ksenonów nie wchodzi w grę). Jeszcze nikt (policja, stacje diagnostyczne) nigdy nie kwestionował moich lampek in.pro, a też mam soczewkę z ringami.
http://wesem.pl/pytania.php?pl
weź to wydrukuj i zawieź tym specjalistom żeby się douczyli. ja niestety też na takich trafiłem, nowa stacja, najnowszy sprzęt, diagnosta ściga sie w KJS'ach a k... w Ventylu światła źle ustawił. Światła na ścianie można łatwo ustawić w opcji góra-dół, gorzej jak mają zeza albo uciekają w prawo lub lewo
weź to wydrukuj i zawieź tym specjalistom żeby się douczyli. ja niestety też na takich trafiłem, nowa stacja, najnowszy sprzęt, diagnosta ściga sie w KJS'ach a k... w Ventylu światła źle ustawił. Światła na ścianie można łatwo ustawić w opcji góra-dół, gorzej jak mają zeza albo uciekają w prawo lub lewo
Re: Angel eyes, nielegalne?
a jak ci to świeci ? czy nie rozpraszają na boki ? czy widać ładnie linie świecenia na drodze ?Kashier pisze:Witam!
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
Re: Angel eyes, nielegalne?
Qrcze, co za osioł - pewnie dla niego Angel eyes równa się xenon ja teraz bym żądał zadośćuczynienia za stracony czasKashier pisze:
Dzisiaj po ich założeniu bylem na stacji z prośba o ich wyregulowanie. Pan powiedział ze te światła są niedopuszczalne do ruchu, ponieważ powinienem posiadać w aucie spryskiwacze oraz układ samo-poziomowania auta.