akumulator
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
akumulator
witam!!!
planuję kupić akumulator do 1,6td doradźcie mi jaka firma jest najlepsza i ile Ah musi mieć
planuję kupić akumulator do 1,6td doradźcie mi jaka firma jest najlepsza i ile Ah musi mieć
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
- patryk2340
- Carpe Diem
- Kontakt:
-
- Użytkownik
Re: akumulator
Ja miałem poloneza 1,9d a w nim akumulator centra futura 62ah 640 A rozruchu i było bardzo dobrze przez trzy lata.Do tej pory mam ten akumulator tyle,że w tej chwili nie używany,ale trzyma dobrze bo niedawno sprawdzałem go.Więc czasem nie ma potrzeby wariować.Awo_marek pisze:witam!!!
bogmaj
u mnie wsrod znajomych i sprzedawcow co handluja aku opinie sa takie ze Varta i Bosch sa to produkty drogie i przereklamowane a z ich jakoscia nie jest najlepiej pozatym nawet chyba tym juz u mnie nie handluja, jak by przyszlo mi ktorys kupic to nie mam pojecia gdzie
aku ktore sa porownywalne cenowo i bardzo dobre jakosciowo to Centra, Banner no i podobno jeszcze Topla dobre baterie
aku ktore sa porownywalne cenowo i bardzo dobre jakosciowo to Centra, Banner no i podobno jeszcze Topla dobre baterie
Im większy tym lepszy. To bzdury z tym niedoładowaniem! Np. w takim ciągniku rolniczym zawsze siedzi co najmniej 90Ah, a alternator ma niewielką wydajność prądową - na pewno dużo mniejszą niż w golfie. I mimo to jest ok przez lata.
Są dwa powody, dla których nie daje się do aut (również do tych nowych w fabryce) większych aku: cena i rozmiar takiego aku.
Są dwa powody, dla których nie daje się do aut (również do tych nowych w fabryce) większych aku: cena i rozmiar takiego aku.
Ostatnio zmieniony śr lis 04, 2009 18:33 przez lwlw, łącznie zmieniany 1 raz.