Dzięki

Mam jednak wątpliwości:
Maiki X pisze:Przy mocy znamionowej przy obrotach rzedu 2000-2500 cisnienie powinno wynosic bar(1/min).
W źródle "Haynes Data Book" doszukałem się ciśnienia 2,0 bar bez podania prędkości obrotowej.
W jakiejś innej karcie serwisowej (z hurtowni części) znalazłem: 1,0 bar przy obr. b. jałowego i 2,0 bar przy 2500 obr/min.
Moc maksymalna w AEE (wg danych z vwgolf.pl) jest osiągana przy 4800 obr/min, natomiast maks. moment przy 2800 obr/min.
Co masz na myśli, pisząc "moc znamionowa"?
Maiki X pisze:Jak chodzi o ilosc czujnikow to z zasady jest jeden aczkolwiek były modele z dwoma czujnikami(model AEE wedle moich schematow ma jeden czujnik cisnienia oleju)).
Też mi się wydaje, że jeden, umieszczony w głowicy (wg mechanika: kolor niebieski). Jego zakres pomiarowy wg oznaczenia to 0,5-3,5 bar.
Maiki X pisze:Co do sygnalizacji to nigdy sie nie spotkałemn z czyms takim w Golfie.
Sądząc po treści tematów z forum, na pewno w Golfach 3 (może w tych starszych?) jest sygnalizacja z brzęczykiem. U mnie pewnie nie, chociaż będę wdzięczny za potwierdzenie.