Woda w aucie - cieknąca szyba,szyberdach ?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Woda w aucie - cieknąca szyba,szyberdach ?
Hejka!
Myślałem ze problem był chwilowy, ale dzisiaj po deszczowym dniu(a autko stało na dworze) Siadam do auta a tu cale siedzenie kierowcy mokre (nie zdążyłem sie zorientować i juz siadłem XD ) No i w końcu sie zreflektowałem, myślę ze, chociaż zapytam.
Ogólnie chodzi o to ze w czasie deszczu leje sie woda gdzieś z okolic przedniej szyby(u góry) i leje sie na podsufitkę i kapie zza słonecznika. W sumie dziwna sprawa, bo uszczelka z szyby przylega na zewnątrz ok, szyberdach tez wydaje sie być szczelny ( o ile mogłoby stamtąd lać...)
Nie wiem może ktoś miał cos takiego u siebie, wiec liczę na małą pomoc
Dzięki z góry ;]
Myślałem ze problem był chwilowy, ale dzisiaj po deszczowym dniu(a autko stało na dworze) Siadam do auta a tu cale siedzenie kierowcy mokre (nie zdążyłem sie zorientować i juz siadłem XD ) No i w końcu sie zreflektowałem, myślę ze, chociaż zapytam.
Ogólnie chodzi o to ze w czasie deszczu leje sie woda gdzieś z okolic przedniej szyby(u góry) i leje sie na podsufitkę i kapie zza słonecznika. W sumie dziwna sprawa, bo uszczelka z szyby przylega na zewnątrz ok, szyberdach tez wydaje sie być szczelny ( o ile mogłoby stamtąd lać...)
Nie wiem może ktoś miał cos takiego u siebie, wiec liczę na małą pomoc
Dzięki z góry ;]
- Marcinus29
- Mały gagatek
Hmm z tego co wiem to przetykałem latem, nawet ogladałem czy splywa . Nic no przeczyszcze jeszcze raz i zobaczymy. A czy możliwe jest ze cieknie szyba u gory w jakiś sposob ? Innego pomysłu na to nie mam
Ten wezyk jest pod podsufitka jak sie domyslam?
Ten wezyk jest pod podsufitka jak sie domyslam?
Ostatnio zmieniony wt lis 10, 2009 21:18 przez Dravenx, łącznie zmieniany 1 raz.
jakby szyba u góry ciekła to by woda spływała na dół bokiem i dopiero na dole w rogu wypływała. Ja stawiałbym szybciej na szyber. Możesz spróbować zakleić go taśmą od zewnątrz na jakiś czas i lać wodą. W taki sposób będziesz mógł albo wykluczyć szyber, albo dowiedzieć się że to coś z nim jest nie tak
Wlasnie przed chwila probowalem lac do szybra (zeby odplywy sprawdzic ) wszystkie sa drozne, woda splywa jak powinna ;] natomiast lejac na uszczelke szyby od zewnatrz podsufitka zrobiła sie mokrawa w miejscu gdzie zawsze kapie.
Jak to uszczelnić ? Silikonem ?? tylko czy tam nie ma zadnych odprowadzen wody ?? A nie chciałbym se "druciarni" zrobić
Jak to uszczelnić ? Silikonem ?? tylko czy tam nie ma zadnych odprowadzen wody ?? A nie chciałbym se "druciarni" zrobić