Porównując zdjęcie z pierwszej strony widać że położenie tych kreseczek różni się w tym samym modelu auta

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
przecież wcześniej pisałem ,że w starszych wersjach bez obrotomierza, zamiast jednej kreseczki były cyfry I,II,III i to dotyczyło biegów , a w nowszych wersjach z obrotomierzem, są dwie kreski pojedyncze (przy 30 i 50) lub trzy (przy 30, 50 ,130) i to prawdopodobnie (teraz to już sam nie wiem89Bartezz pisze:Skoro to ograniczenia prędkości to czemu np u mnie nie jest na 30 a minimalnie pod 40, potem na 50, kolejna przy 70, troszkę za 100 i po 140??
to czemu nie ma togo w nowych autach??mettenos pisze:wątpię aby się bawili w produkcję i montaż różnych szaf do różnych krajów - co VAG-a obchodzą zakazy np. w Turcji czy innym państwieMKTRZY pisze:dotyczy ograniczeń prędkości w zależności od państwa na jaki wypuszczono samochód.
ta jedna tak, ale zobacz na fotkę pod koniec drugiej strony...tam jest jedna grubsza kreska na 50 i cztery inne znaki na innych prędkościach, niekoniecznie zaokrąglanych do pełnych dziesiątek a chyba nie ma w europie (oprócz GB) ograniczeń typu 48km/h czy coś takiego...CJ_New pisze:No ale panowie w większości aut jedna duża wyraźna kreska jest przy 50km/h, więc to chyba jednak ma znaczenie przy ograniczeniu prędkości w terenie zabudowanym
W Niemczech było 50.duber pisze:tylko calkiem niedawno bylo jeszcze 60 na miescie wiec ...
niewiem ale gdzie kreski maja polskie samochodyQto pisze:na zachodzie też
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 144 gości