Przekazniki tykaja podczas jazdy

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
saba3310
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Przekazniki tykaja podczas jazdy

Post autor: saba3310 » sob lut 17, 2007 23:08

Witam. Mam problem z elektryka tzn niewiem czy jest coś źle podpięte czy jakis pseudo fachowiec tam grzebał w kabelkach. W Golfinie 1,6 benzyna 1991 PN type 19k po dłuższej jeździe choć niezawsze po dłuźszej czasem odrazu zaczynają mi tykac przekaźniki Mianowicie chyba 1 z numerem 19 Wymieniłem go ale to nic niepomogło dalej tyka Czy moge mieć coś żle podpięte albo gdzieś się spięcie robi??. Przy jeździe w nocy da sie zauwarzyć podczas takiego tykania że mi swiatła drogowe przygasaja. Byłem u elektryka ale stwierdził ze ok i ze mu nic nie tyka Ale jak wiadomo fachoiwiec nierówny fachowcowi. Szczególnie mi się to nasila jak jade wieczorem mam oczywiście załączone światła drogowe dmuchawe i radio jusz niewspomne o wycieraczkach jak się czasem rozpada. Jak moge temu zaradzić ???? Chyba że radzicie wizytę u porządnego elektryka??? Proszę o rade Dziękuje ;]
Ostatnio zmieniony pn paź 15, 2007 14:55 przez saba3310, łącznie zmieniany 1 raz.

Pozdrawiam Marcin;]

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » sob lut 17, 2007 23:22

19 to od wycieraczek, pewien jesteś? Jeśli tak to faktycznie coś namieszane

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
saba3310
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: saba3310 » ndz lut 18, 2007 06:32

oki Dzieki Będe musiał elektryka zapytać ;]

Pozdrawiam Marcin;]

Awatar użytkownika
Lipek81
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: Lipek81 » ndz lut 18, 2007 20:07

A czy wycieraczka szyby tylnej działa u Ciebie prawidłowo? Może po prostu masz ułamane przewody w klapie do tylnej wycieraczki, ona nie pracuje, ale przez przypadek załączasz przekaźnik, który nia steruje. Jesteś pewien, że to przekaźnik 19? W ogóle wycieraczki pracują u Ciebie prawidłowo (przednie i tylna)?

[ Dodano: Nie Lut 18, 2007 19:10 ]
Jeszcze mi przyszło do głowy, że może w manetce od wycieraczek coś jest nie tak.

- naprawa, odnowa i budowa od podstaw wiązek elektrycznych (także clean look);
- swapy silników;
- inne nietypowe usługi elektryczne, których warsztaty nie robią, albo biorą za nie kupę kasy :D
BARDZO niskie ceny, staranne wykonanie - szczegóły priv.

eidos
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: eidos » ndz lut 18, 2007 20:18

zacznij od przewodów masowych, wszystkie trzeba dobrze oczyscic

Awatar użytkownika
saba3310
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: saba3310 » ndz lut 18, 2007 21:45

TAk TAK obie wycieraczki Działaja super w tylna dałem nowy silkniczek i wszystko było sprawdzane ale zobacze jeszcze raz Niezaszkodzi Dziękuje ;] ....po nitce do kłębka ...instalacji ;]

[ Dodano: 18 Lut 2007 20:50 ]
Moze woda mi gdzieś tam kapie zobacze tutaj kolega forumowicz mi na gg napisał ze moze mi sie woda gdzieś dostawać ....ehhh jakbym miał tylko swój garaż zaraz bym bestyjke na nogi postawil chodziła by jak złoto ;] no ale z braku garaźu trzeba coś innego wymysleć ;] Dzieki za wszelkie informacje Trzymaja sie ;]

Pozdrawiam Marcin;]

endji
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: endji » pn paź 15, 2007 12:26

witam
mam ten sam problem,
przekaźnik nr 1 ciągle mi stuka, nieraz z dużą szybkością, bywają dni, ze wogóle go nie słyszę, ale niekiedy stuka ciągle, zauważyłem, że najczęściej następuje to w momemncie przyspieszania, bywa, że stuka w dowolnym momencie,
tak wogóle co go steruję i za jaką funkcję odpowiada,
(mk II 91 1.8 monowtrysk, silnik RP?)

krispol68
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: krispol68 » sob lis 14, 2009 21:06

Witam wszystkich serdecznie. Posiadam Mk 4 TDI 90 KM, silnik ALH.Od tygodnia zauważyłem, że po odpaleniu silnika, w trakcie jazdy przez kilka kilometrów, dobiega odgłos stukającego przekaźnika nawet przy wyłączonych światłach, radio, czy też wycieraczkach. Problem ten ustaje po przejechaniu kilku kilometrów tzn. objawy te występują jedynie, gdy silnik jest zimny. Nawet na postoju, po kilkunastu minutach pracy silnika przy wyłączonych wszelkich odbiornikach, problem ten zanika. Przy włączonych światłach i zwiększaniu obrotów słychać stukający przekąźnik, a przy włączonych światłach, na chwilę przygasają.Po podłączeniu do VAG-u, nie wykazuje on żadnych błędów. Ładowanie baterii powyżej 14,5.W związku z tym proszę o odpowiedź na możliwe przyczyny takiej usterki. Z góry dziękuję za wszelkie sugetsie.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”