Problem z ESP
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Problem z ESP
Koledzy mam taki problem,a mianowicie kiedy wcisnę przycisk ESP pojawia się zółta kontrolka na panelu ( chyba to jest ta ostrzegająca o błędach-nie wiem jak się fachowa nazywa), a kiedy wcisnę ponownie to się wyłącza.Podczas samej jazdy czasem jest tak, że jest włączona od samego początku, a czasem pojawia się podczas jazdy. Zrobiłem diagnozę, usunąłem błędy ale problem dalej istnieje.Czy po wciśnięciu przycisku ESP nie powinien on podswietlić się kolorkiem informującym o tym czy ta funkcja jest aktywna czy nie? bo u mnie nic nie świeci czy wcisnę raz czy dwa razy.
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
zaswieca sie tylko kontrolka na liczniku a jesli sam z siebie sie zapala podczas jazdy i gasnie podczas nastepnego odpalenia problemu szukaj w silniku
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
Jakimów Jacek Wrocław tel. 608738768 Tuning Mechaniczny itd.
EVOLUTION MOTOR SPORT
-
- Nowicjusz
taka jak pomiedzy obrotomierzem i predkosciomierzem? http://images36.fotosik.pl/15/c5cd04c6adc04b70.jpg
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Kontrolka zaświeca się po wciśnięciu przycisku - normalne działanie i kontrolka oznacza że system jest wyłączony (takie ostrzeżenie)
kontrolka zapala się podczas jazdy (i już nie zgaśnie do momentu zgaszenia silnika) - to znaczy że sterownik złapał jakiś błąd
kontrolka miga podczas jazdy - oznacza że system pracuje (auto się ślizga i system pomaga utrzymać tor jazdy)
kontrolka zapala się podczas jazdy (i już nie zgaśnie do momentu zgaszenia silnika) - to znaczy że sterownik złapał jakiś błąd
kontrolka miga podczas jazdy - oznacza że system pracuje (auto się ślizga i system pomaga utrzymać tor jazdy)
Prawidłowe działaniebarcaroni10 pisze:Czy po wciśnięciu przycisku ESP nie powinien on podswietlić się kolorkiem informującym o tym czy ta funkcja jest aktywna czy nie? bo u mnie nic nie świeci czy wcisnę raz czy dwa razy.
-
- Nowicjusz
http://img92.imageshack.us/img92/3397/kontrolkihp6.jpg
na prędkościomierzu vis a vi 40 km
taki opis znalazłem tej lampki: ELEKTRONICZNY SYSTEM STABILIZACJI TORU JAZDY ESP
Lampka sygnalizująca zapala się po włączeniu i zapłonu i świeci przez ok.2s.
Urządzenie pracuje -> lampka miga.
Gdy występują jakieś zakłócenia systemu lub ESP jest wyłączone, to lampka świeci ciągle.
Należy pamiętać, że ABS współgra z ESP i podczas awarii ABS, kontrolka od ESP również będzie wskazywać na nieprawidłowości.
na prędkościomierzu vis a vi 40 km
taki opis znalazłem tej lampki: ELEKTRONICZNY SYSTEM STABILIZACJI TORU JAZDY ESP
Lampka sygnalizująca zapala się po włączeniu i zapłonu i świeci przez ok.2s.
Urządzenie pracuje -> lampka miga.
Gdy występują jakieś zakłócenia systemu lub ESP jest wyłączone, to lampka świeci ciągle.
Należy pamiętać, że ABS współgra z ESP i podczas awarii ABS, kontrolka od ESP również będzie wskazywać na nieprawidłowości.
kolega jak wciskasz klawisz esp to go wylaczasz dlatego ci ta kontrolka swieci jak wcisniesz jeszce raz to go wlaczasz i kontrolka znika,a ze swieci podczas jazdy to wlanie wtedy esp dziala, we daj tak zeby kontrolka nie swiecila ( wtedy esp jest wlaczone) i butuj na sliskiej powieszchni czy kamieniach tak zeby kola mieszaly i zobaczysz jak bedzie migac wtedy dzial asr ( system kontroli posligu kół) pozdro. moim znadniem wszytsko masz ok
-
- Nowicjusz
-
- Nowicjusz
Pytanie jakie błędy wyskakują na vag?? Jeśli coś z g200 to przeczytaj to http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... o&start=15 , ja na jego podstawie naprawiłem swój czujnik.
- evolution
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
sprawdz zaps pamieci ecu slnika... pompki moga klekac i ecu zapala esp psalem wczesniejbarcaroni10 pisze:na zapłonie jest ok ale podczas jazdy włącza się i świeci ciągle zamiast mrygać i gaśnie dopiero po zgaszeniu silnika.
Urodzinowa Promocja!!!
EVOLUTION MOTOR SPORT
EVOLUTION MOTOR SPORT