Problem z licznikiem mfa
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Dejv
- Red&Black
- Kontakt:
Problem z licznikiem mfa
Witam, zakupiłem ostatnio od jednego z użytkowników forum licznik mfa problem tki w tym, że spalanie oscyluje między 50 a 90 litrów zazwyczaj pokazuje 99,9 i tak stoi nie mam pojęcia dlaczego kolejny problem to wykaz prędkości strzałka leży i nic nie wskazuje. Włożyłem prędkościomierz z innego licznika bez mfa i niestety dalej to samo. proszę o pomoc.
PS Jezeli był już taki temat na forum to przepraszam
PS Jezeli był już taki temat na forum to przepraszam
- Paweł Marek
- V.I.P.
jest czujnik predkości w skrzyni, ma trzy kable. Wyjmij wtyczke zobacz czy nie zaśniedziała, wg schematu sprawdź przejście z kabli tego czujnika do licznika. Jeśli przejście jest wymień czujnik, jesli niema - winne beda kable lub tez sama wtyczka przy licznikuDejv pisze:strzałka leży i nic nie wskazuje
Ostatnio zmieniony wt lis 17, 2009 19:19 przez Paweł Marek, łącznie zmieniany 1 raz.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Dejv
- Red&Black
- Kontakt:
Ostatnio jechałem około 20 km ( autostrada ) i jak pokazywał 99,9 tak pokazuje dalej zmieniam z 1 na 2 i pokazuje idętycznieDejv, jaki odcinek przejechałeś że tak Ci pokazuje ?
Jeszcze jedno może ma ktoś oznaczenia co od czego jest w liczniku tzn. Te km, km/h itp ogólnie nie wyświetla temperatury otoczenia wogóle nie wskakuje w tą pozycje.
Jutro sprawdze przewody przy skrzyni dziś już za późnoPaweł Marek pisze:jest czujnik predkości w skrzyni, ma trzy kable. Wyjmij wtyczke zobacz czy nie zaśniedziała, wg schematu sprawdź przejście z kabli tego czujnika do licznika. Jeśli przejście jest wymień czujnik, jesli niema - winne beda kable lub tez sama wtyczka przy liczniku
- Lukasz_mk2
- Forum Master