Witam!
Podłączyłem się już pod temat z podobnym problemem ale nikt nie napisał. Może tutaj się poszczęści. Otóż m mojej 3 mam od niedawna problem z ogrzewaniem. Tłuste szyby, z kratek wentylacyjnych przy włączonym ogrzewaniu centralnie leci PARA! Nagrzewnica ma winę? Czy w Trójce jest podobnie umiejscowiona jak w mk2 Jeśli tak to znajdę sobie gdzieś fotki jak to zrobić.
Czy może to być walnięty jakiś wąż? bo zdaje mi się że tak, ale kto pyta nie błądzi.
Proszę o radę.
Pozdrawiam
Problem z ogrzewaniem
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Problem z ogrzewaniem
Ostatnio zmieniony śr lis 18, 2009 23:37 przez tomcio78, łącznie zmieniany 1 raz.
TOMCIO
Wymieniaj odrazu nagrzewnicę, nie powinieneś tak jeździć bo się auto przegrzeje, tymczasowo możesz zaślepić wąż doprowadzający płyn do nagrzewnicy, jak się w trasie rozpadnie.
Żeby ją wymienić niestety musisz wyjąć całą deskę rozdzielczą, u mnie jak wymieniałem dało się to pudło z nagrzewnicą wyjąć po odkręceniu konsoli środkowej i dwóch nakrętek pod maską, ale w mk3 jest jeszcze wzmocnienie pod deską jak i deska jest większa i się nie da podobno zrobić tego na szybko.
Na głównej jest porada szeryfa dotyczy paska, ale w golfie jest podobnie http://www.vwgolf.pl/porady/wymiana-nagrzewnicy/
Żeby ją wymienić niestety musisz wyjąć całą deskę rozdzielczą, u mnie jak wymieniałem dało się to pudło z nagrzewnicą wyjąć po odkręceniu konsoli środkowej i dwóch nakrętek pod maską, ale w mk3 jest jeszcze wzmocnienie pod deską jak i deska jest większa i się nie da podobno zrobić tego na szybko.
Na głównej jest porada szeryfa dotyczy paska, ale w golfie jest podobnie http://www.vwgolf.pl/porady/wymiana-nagrzewnicy/
Ostatnio zmieniony śr lis 18, 2009 03:17 przez t0mal, łącznie zmieniany 1 raz.
Dzięki w takim razie działam. Pozdrowionka
[ Dodano: 21 Lis 2009 10:34 ]
No niestety ale trzeba wyciągnąć całą konsolę. Mam rozebrany środkowy kanał, i duł konsoli i nie ma widać nagrzewnicy. Eeeeechh Do roboty,
Wystarczy odłączyć ako żeby mi jaśki krzywdy nie zrobiły?
[ Dodano: 24 Lis 2009 17:52 ]
I zrobione tOmal niestety miałeś rację. Trzeba zdjąć całą konsole, potem jeszcze odkręcić belkę pod kierownicą. Szybko się nie dało ale zrobione, oj namordowałem się
[ Dodano: 21 Lis 2009 10:34 ]
No niestety ale trzeba wyciągnąć całą konsolę. Mam rozebrany środkowy kanał, i duł konsoli i nie ma widać nagrzewnicy. Eeeeechh Do roboty,
Wystarczy odłączyć ako żeby mi jaśki krzywdy nie zrobiły?
[ Dodano: 24 Lis 2009 17:52 ]
I zrobione tOmal niestety miałeś rację. Trzeba zdjąć całą konsole, potem jeszcze odkręcić belkę pod kierownicą. Szybko się nie dało ale zrobione, oj namordowałem się
TOMCIO