Gasnące światła? MK2
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Gasnące światła? MK2
Jak w temacie! Moje kochane MK2 sprawiło mi ostatnio kilka niemiłych niespodzianek. W czasie jazdy nagle gasną mi światła. Trzeba je wyłączyć i włączyć i znowu działają i tak czasem kilka razy (oświetlenie licznika działa – jak to przy zapalonych światłach, gasną tylko światła). Chyba nie musze podkreślać jakie to denerwujące i niebezpieczne.
Dzisiaj mam zamiar się za to zabrać i tu moja prośba o podpowiedzi. Co sprawdzić? Przekaźnik? Załącznik świateł? Wielkie dzięki za wszelkie podpowiedzi.
Pozdowka
Dzisiaj mam zamiar się za to zabrać i tu moja prośba o podpowiedzi. Co sprawdzić? Przekaźnik? Załącznik świateł? Wielkie dzięki za wszelkie podpowiedzi.
Pozdowka
A man is as old as he feels and a woman as old as she looks ;)
- chabina
- Mały gagatek
- Kontakt:
u mnie znowu czasem przy wyłączaniu świateł gasną tylne swiatła oraz podswietlenie tablicy ale przednie reflektory zostaja zapalone na swiatłach mijania dzieje sie tak nawet po wylaczeniu zapłonu i nie pomaga pstrykanie wlacznikiem swiatel trzeba odpalic auto raz albo 2 zeby swiatła zgasły
co to moze byc ?
co to moze byc ?
ostatnio z tym walczyłem mam na myśli gasnące światła przednie a z tylnymi to niewiem czy mi gasły bo nie zwróciłem uwagi, jak Ci następnym razem zgasną światła to nie wyłączaj ich tylko spróbuj docisnąć włącznik (tak jak byś je zapalał), tylko podjedż do czegoś blisko zebyś widział czy się zapalają (np: do samochodu przed tobą - chyba że akurat Ci zgasną w nocy), u mnie tak właśnie było że jak docisnąłem to się zapalały, więc ewidentnie włącznik, razebrałem i z dwóch (bo miałem jeszcze jeden) złozyłem jeden, ewentualnie wymiana koszt nowego ok 30 zł.
Ostatnio zmieniony czw lut 23, 2006 18:37 przez misiek, łącznie zmieniany 1 raz.
...