[mk3]obrotomierz
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[mk3]obrotomierz
Czy moze mi ktos poradzic w jaki sposob podłaczyc obrotomierz w golfie III( zamiast obotomierza jest zegarek)
Ostatnio zmieniony czw lut 23, 2006 23:25 przez Łuk@sz, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
-
- Ma gadane
Jak masz benzynę, to jesteś w raju. Jak masz terkota.. to musisz być cierpliwy i szukać. Wymiana trwa z 30min. Przy dużych rozbieżnościach w latach produkcji (np. inne czujniki ciśnienia lub dwa czujniki), po wymianie samochód może być strasznie denerwujący (bo piszczy, świeci i w ogóle).
maverik, wsadź lepszy procesor, ten przy szybkiej jeździe mocy obliczeniowej mu brakuje
Miałeś po prostu zatartą ośkę od wsazówki albo naderwany kabelek.. Obrotek to zwykły woltomierz (analogowy) i tylko udaje jakiś poważny zegar..
Zamiana benzyna/diesel jest prawie nierealizowalna (różne czujniki na pinach, braki w diodach, inne stałe czasowe w obrotku, inaczej wyskalowana tarcza,). Na ten temat jest sporo naprawdę dobych artykułów: http://forum.vwgolf.pl/techniczne-vf2.htm
maverik, wsadź lepszy procesor, ten przy szybkiej jeździe mocy obliczeniowej mu brakuje
Miałeś po prostu zatartą ośkę od wsazówki albo naderwany kabelek.. Obrotek to zwykły woltomierz (analogowy) i tylko udaje jakiś poważny zegar..
Zamiana benzyna/diesel jest prawie nierealizowalna (różne czujniki na pinach, braki w diodach, inne stałe czasowe w obrotku, inaczej wyskalowana tarcza,). Na ten temat jest sporo naprawdę dobych artykułów: http://forum.vwgolf.pl/techniczne-vf2.htm
z tego co ja tam widzialem to nic nie jest zatarte i prawde mowiac nie wiem co zmieni wymiana procesora(do tego pytanie jaki to ma sens i skad go wogole brac a nie wspomne ze jest montowany w smd i wymiana go w domu jest prawie niemozliwa-trzeba miec pojecie i narzedzia)
wedlug mnie tez nie ma tam woltomierza a jedynie silnik krokowy
obrotomierz dziala normalnie jak zmienie mu podstawe czasu przez zwarcie przyciskow zegara tak wiec jest sprawny, nie ma w nim tez naderwanych kabelkow bo tam nie ma kabelkow(szybkozlaczka) tak wiec obawiam sie ze albo strzelasz z wypowiedzia albo czytales o tym ale sam nie rozbierales
wedlug mnie tez nie ma tam woltomierza a jedynie silnik krokowy
obrotomierz dziala normalnie jak zmienie mu podstawe czasu przez zwarcie przyciskow zegara tak wiec jest sprawny, nie ma w nim tez naderwanych kabelkow bo tam nie ma kabelkow(szybkozlaczka) tak wiec obawiam sie ze albo strzelasz z wypowiedzia albo czytales o tym ale sam nie rozbierales
-
- Ma gadane
maverik, z procesorem żartowałem
Od audicy (typ a'la MK II) rozbierałem trzykrotnie, obrotek przestawał działać, bo folia śniedziała.. Faktycznie moje pojęcie o tym co jest w III jest znikome, w tamtym konstrukcja skomplikowana jak cep (i jak frajer oddałem zegary do diesla dla złomiarza bo nowszy miał mieć gaz..)
Od audicy (typ a'la MK II) rozbierałem trzykrotnie, obrotek przestawał działać, bo folia śniedziała.. Faktycznie moje pojęcie o tym co jest w III jest znikome, w tamtym konstrukcja skomplikowana jak cep (i jak frajer oddałem zegary do diesla dla złomiarza bo nowszy miał mieć gaz..)