Olej przy przepustnicy w okolicach filtru
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
Olej przy przepustnicy w okolicach filtru
Witam...Czy ktoś mi odpowie na pytanko...a mianowicie takie ... Czy to normalne ze przy przepustnicy wyrzuca olej bo byłem u kilku mechaników i powiedzieli ze to norma, tak też mówi kolega ktory pracuje w servisie Vw.... nawet ten filtr jest tym upierniczony...Nie chce mi się w to wierzyć...Co wy na to ? Golf IV 1.4 16V 2001 rok
Mariusz
Re: Olej przy przepustnicy w okolicach filtru
Lepiej uwierz 1.4 i 1.6 w MKIV nie były ikoną trwałości... podpis u mnie nie wziął się z nieba,,, kolego.. musisz z tym żyć..Mariusz Hajduk pisze:Witam...Czy ktoś mi odpowie na pytanko...a mianowicie takie ... Czy to normalne ze przy przepustnicy wyrzuca olej bo byłem u kilku mechaników i powiedzieli ze to norma, tak też mówi kolega ktory pracuje w servisie Vw.... nawet ten filtr jest tym upierniczony...Nie chce mi się w to wierzyć...Co wy na to ? Golf IV 1.4 16V 2001 rok
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
-
- Mały gagatek
Olej
Panowie !? ..czy te wywalanie oleju to znaczy żle świadczy o Volkswagenie.....bo ja miałem kilka samochodów innej marki i problemy były różne...ale jak to jest norma to dla mnie żaden problem , a dla was ?????
Mariusz
-
- Mały gagatek
Olej
Dzięki chłopaki za informację ..czyli to jest norma , a co do trwałości tych silników to słyszałem ze są nie do zajeżdżenia...mój kolega na 1.4 16V ma prawie 400 tyś km i dalej jeździ....
Mariusz
-
- Mały gagatek
-
- Mały gagatek
Olej
Szczerze powiedziawszy to nie słyszałem o tych silnikach złych zdań , rzeczywiście ktoś tam może narzekać, ale to mi się wydaję ze po prostu niektóre te auta były zajeżdżane maksymalnie np. w firmie.
Tylko ten nieszczęsny olej przy odmie mnie troszkę denerwuje...no ale jak tak prawie każdy ma to nie mogę narzekać, kiedyś jeżdziłem Oplem Astrą II to poprostu jakaś porażka.Wszystko piszczało i skrzypiało ,wizualnie też może troszkę ładniejsza, ale jak wlazłem w Golfa to już drugi mój Golfik i jak bym miał zmienić to też na Golfa...
Tylko ten nieszczęsny olej przy odmie mnie troszkę denerwuje...no ale jak tak prawie każdy ma to nie mogę narzekać, kiedyś jeżdziłem Oplem Astrą II to poprostu jakaś porażka.Wszystko piszczało i skrzypiało ,wizualnie też może troszkę ładniejsza, ale jak wlazłem w Golfa to już drugi mój Golfik i jak bym miał zmienić to też na Golfa...
Mariusz
- Jacek75
- Gadatliwa bestia
- Auto: Golf Variant MK5 1.4 TSI 122hp
- Silnik: CAXA
- Kontakt:
W golfach MK4 silnik np. 1.6 16V BCB nie ma już problemu z odmą - nie ma oleju w filtrze - inna konstrukcja - w innych miejscach podpięte węże. Można też kupić podgrzewacze chroniące przed zamarzaniem.
TSI RULEZ. Retrofit: tempomat, lampki ostrzegawcze drzwi, TPMS, DRL, doświetlenie zakrętów; VCDS 11 kodowanie, kasowanie błędów.