Olej przy przepustnicy w okolicach filtru
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
-
- Mały gagatek
Olej
Słuchajcie , a co dokładnie tam wymieniali może pamiętacie....i może ktoś napisze jakie mniej więcej są koszta tego.
Mariusz
Mariusz Hajduk, gdzieś już było pisane na ten temat. Poszukaj sobie na tym forum, bo czytałem o tym. Były podane ceny, ale nie pamiętam już. Doczytałem się też tego, że ta grzałka nie zawsze pomaga. Z resztą jak czyściłem swoja odmę to się nie dziwie, że zamarza. Niezły syf się tam zbiera
Czyszczenie odmy:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... sc&start=0
Instrukcja montażu podgrzewania:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=190828
Czyszczenie odmy:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... sc&start=0
Instrukcja montażu podgrzewania:
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=190828
Ostatnio zmieniony czw lis 26, 2009 10:51 przez waflocki, łącznie zmieniany 1 raz.
Przyłączam się do pytania co dokładnie wymieniali bo mnie to też by to interesowało bo jestem posiadaczem MK4 1,4 16V AHW i też muszę czyścić tą nieszczęsną przepustnicę i odmę.
Mam go od nowości i żadna szuja w serwisie na przeglądach nawet nie wspomniała o tych wymianach.
PS.
Serwis w Białymstoku Sieńko i Syn omijajcie z daleka, u nich kupiłem auto i żałuje jak cholerka elektryczne szyby mi wstawili jakieś chyba z allegro, centralny zamek tak samo, a zapłaciłem cenę katalogową za te dodatki.
SIEŃKO I SYN Białystok oszuści!!!
Mam go od nowości i żadna szuja w serwisie na przeglądach nawet nie wspomniała o tych wymianach.
PS.
Serwis w Białymstoku Sieńko i Syn omijajcie z daleka, u nich kupiłem auto i żałuje jak cholerka elektryczne szyby mi wstawili jakieś chyba z allegro, centralny zamek tak samo, a zapłaciłem cenę katalogową za te dodatki.
SIEŃKO I SYN Białystok oszuści!!!
-
- Mały gagatek
Olej
Dzięki , za te linki które wysłaliście...a jak bym to zostawił w cholerę, to co może się stać ? Na razie mam przepustnicę wyczyszczoną czy może coś się stać z tym wszystkim ? Bo nie wiem czy to zostawić w diabły , czy trzeba koniecznie to robić....
Mariusz
Mariusz Hajduk, przeczyść sobie jeszcze odmę i w mroźne dni po odpaleniu obserwuj co się będzie działo. Jednym ze znaków zamarznięcia odmy jest taki, że po zdjęciu wężyka nie będzie dmuchać z niego powietrze, lub też po odkręceniu korka wysysa Ci powietrze. Ja rok temu zbagatelizowałem sprawę i niestety musiałem lecieć z kapcia na stacje benzynową po olej. Po przeczyszczeniu odmy sytuacja się nie powtórzyła. Zobaczymy jak będzie tej zimy.
-
- Mały gagatek
Olej
Dzięki za szybką odpowiedz, chciałem jeszcze dodać ze miałem poprzedniego golfa IV też silnik 1.4 16V ale z roku 2002 to z tego co pamiętam to miał nawet inną obudowę silnika i tam tego problemu nie było, albo ja nie widziałem tam nic , czy z roku 2002 to już było poprawione...? teraz mam 2001
Po prostu sytuacja finansowa zmusiła mnie do kupna starszego samochodu....aaaa i jeszcze jedno pytanko :
Czy często się zdarzało ze te nieszczęsne odmy zamarzały? bo ja kiedyś słyszałem coś o tym, ale pisali ze to zdarzało sie bardzo sporadycznie....
Po prostu sytuacja finansowa zmusiła mnie do kupna starszego samochodu....aaaa i jeszcze jedno pytanko :
Czy często się zdarzało ze te nieszczęsne odmy zamarzały? bo ja kiedyś słyszałem coś o tym, ale pisali ze to zdarzało sie bardzo sporadycznie....
Mariusz
-
- Mały gagatek
Olej
Słuchajcie,... ale te grzałki przy odmie to tylko grzeją żeby nie zamarzła , a pewnie i tak wali tam olej i tak ,ciekaw jestem czy akcja Serwisowa (w Niemczech) polegała na wymianie kilku części czy tylko władowali tam grzałkę ...?
[ Dodano: 27 Lis 2009 21:55 ]
Czy ktoś mi odpowie...?
[ Dodano: 27 Lis 2009 21:55 ]
Czy ktoś mi odpowie...?
Mariusz