glosna praca golf 1,6 16v / brak wspomagania

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

betasap
Nowicjusz
Nowicjusz

glosna praca golf 1,6 16v / brak wspomagania

Post autor: betasap » wt gru 01, 2009 18:16

witam,
1) od kilku dni z mojego silnika wydobywają się dziwne dźwięki w postaci takiego syczenia podczas dodawania gazu, problem praktycznie znika jeżeli włączę klimatyzacje ( nie wiem czy ma znaczenie - jest to klimatronik) - jaki może być problem?

dodam, ze zbliża mi się wymiana oleju - może to ma znaczenie

2) b słabo chodzi mi wspomaganie - praktycznie jak by go nie było - czy to taki urok w golfach z tym silnikiem ?

z góry dzieki za wszelkie rady i podpowiedzi

Awatar użytkownika
stonefree
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: stonefree » wt gru 01, 2009 21:55

A może to pasek wielorowkowy?

Awatar użytkownika
bicker83
KIEROVWNIK
KIEROVWNIK
Kontakt:

Post autor: bicker83 » wt gru 01, 2009 22:44

Tez mi sie wydaje ze cos na pasku nie chula. A jak wlaczysz juz ta klime i jest ciszej to czy wspomaganie lepiej dziala? jezeli nie to pewnie pompa wspomagania saidla i blokuje pasek. Wtedy jak zalczysz klime to idzie wieksz opor na pasek i zaczyna krecic. jak dla mnie to bedzie jakos tak :D

[img]http://www.bicker.republika.pl/av.gif[/img]

Był [b]MK4 - AKL[/b]
Teraz jest [b]A6 - APU[/b]
Bedzie [b]MK4 GTTDI[/b]

betasap
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: betasap » śr gru 02, 2009 09:11

jeżeli chodzi o wspomaganie to nie ma różnicy czy z klima czy bez - może trochę przesadzam ale w porównianiu np do laguny to chodzi zdecydowanie ciężej

- dzwięk, który sie wydobywa przypomina dzwięk jak samochód jedzie na w wstecznym

- chyba to rolka napinacza - jak sprawdzić czy rolka jest do wymiany i czy to będzie to ?

[ Dodano: 02 Gru 2009 15:27 ]
wyszlo na to, ze to łozysko przy sprężarce klimatyzacji - jutro jade na wymiane dam znać czy to było trafne

Awatar użytkownika
stonefree
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: stonefree » śr gru 02, 2009 19:27

betasap, przy okazji sprawdż luzy na pompie wspomagania i czy nie ma wycieków, wymień rolki jeżeli szumią i pasek. Jeżeli poziom płynu wspomagania jest niski, to sprawdź,czy nie ma wycieków, ewentualnie możesz się szarpnąc na wymiane płynu wspomagania - nie jest drogi.

spawacz
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: spawacz » śr gru 02, 2009 22:16

mozliwosci sa tylko w suie 2, albo zacial sie zaworek w pompie ,albo maglownica sie zatkala.

Masz problem w Dieslem , potrzebujesz dodatkowych HP? Wiekszego turbo lub mocniejsza pompe/pompowtryski? Zapraszam do "Diesel-tech" Przemyśl. Tel . 531 038 213

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”