Ogrzewanie tylniej szyby
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Ogrzewanie tylniej szyby
Witam posiadam MK4 z climatronikiem problem mój polega na tym że nie działa ogrzewanie tylniej szyby . Po włączeniu na konsoli ogrzewania tylniej szyby uruchamia sie nawie na przednią szybę ??? Czy miał ktoś do czynienia z takim przypadkiem
Chyba troszkę nie rozumiem..ginciu pisze:Witam posiadam MK4 z climatronikiem problem mój polega na tym że nie działa ogrzewanie tylniej szyby . Po włączeniu na konsoli ogrzewania tylniej szyby uruchamia sie nawie na przednią szybę ??? Czy miał ktoś do czynienia z takim przypadkiem
Klimatronik nie ma nic do ogrzewania tylnej szyby..
Na panelu klimatronika możesz sobie ustawić nadmuch na nogi / kratki nawiewów / przednią szybę dodatkowo jest tam możliwość włączenia obiegu wewnętrznego, nadmuchu zwykłego i klimatyzacji..
Ogrzewanie tylnej szyby włączasz przyciskiem w desce - pod środkową kratką nawiewu - obok włącznika awaryjnych.
Czyli u Ciebie jest tak, że wciskasz przycisk ogrzewania tylnej szyby - ten obok włącznika awaryjnych i zamiast ogrzewania szyby włącza się nadmuch na przednią szybę?
Dobrze rozumiem?
. . . . . . . . . . MOJA BYŁA GOLFINA . . . . . . . . . . . . . MOJA OBECNA JETTA . . . . . . . . . .
Bezpiecznik albo w prawej przelotce miedzy dachem a klapą masz przerwany brązowy przewód. dlatego nie grzeje tylna szyba. Na klimatroniku naciskasz znaczek szyby i wtedy włącza sie namuch przedniej szyby. Na srodkowej konsoli koło awaryjnych masz włącznik ogrzewania tylnej szyby. Automatycznie wraz z nia grzeją lusterka Na jaki kolor podswietla Ci sie klawisz od grzania tylnej szyby? Jak na żółto cały czas niezaleznie czy wcisniety czy nie to prawie na pewno brazowy przewod masz do zlutowania
[ Dodano: 02 Gru 2009 21:10 ]
[ Dodano: 02 Gru 2009 21:10 ]
Ja rozumiem to tak że chlopak ogrzewanie tylnej szyby usiłuje włączyć klawiszem szyby na klimatroniku niepotrzebnie rozpisałem sie o przetartych kablachKamel pisze:Czyli u Ciebie jest tak, że wciskasz przycisk ogrzewania tylnej szyby - ten obok włącznika awaryjnych i zamiast ogrzewania szyby włącza się nadmuch na przednią szybę?
Dobrze rozumiem?
Ostatnio zmieniony śr gru 02, 2009 22:11 przez Kavior, łącznie zmieniany 2 razy.
No ja właśnie tak samo to zrozumiałemKavior pisze:Ja rozumiem to tak że chlopak ogrzewanie tylnej szyby usiłuje włączyć klawiszem szyby na klimatroniku
. . . . . . . . . . MOJA BYŁA GOLFINA . . . . . . . . . . . . . MOJA OBECNA JETTA . . . . . . . . . .