Witam, mam problem z filtrem powietrza i dolotem, posiadam instalacje gazowa jak widać na fotkach. problem polega na tym ze na gazie podczas strzału spada czarna rurka doprowadzająca powietrze i silnik lapie lewe powietrze i szarpie. Do tego dzis pekla mi obudowa filtra powietrza i zastanawiam sie czy po prostu wymienić to wszystko na standardowe, nowy filtr i rurka(gdzie ja dostać bo nie moglem znalezc) ale myślę tez nad filtrem stożkowym i calym dolotem czytałem o tym sporo ale sa rożne opinie i żadna mnie nie zadowoliła:D no wiec gdzie to zrobić czy to sie opłaca podobno trzeba cos z przepustnica tu sie pobawic itp. czy poprostu wstawic na nowa rurke stozek zapewnic zimne powietrze i juz ? jak ktos ma pojecie i checi to prosze o pomoc
http://img62.imageshack.us/img62/6286/20091123.jpg
http://img62.imageshack.u...20091123001.jpg
fotki z przed pęknięciem obudowy filtra
[ Dodano: 11 Gru 2009 09:27 ]
właśnie rozebrałem to dokładnie no i filtr powietrza byl sklejany juz wcześniej...
dolot powietrza i filtr
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Wiesz co dobry stozek kosztuje zalozmy powyzej 200zl, wez lepiej kup te czesci co ci rozwalilo i lepiej jedz i wyreguluj dobrze instalke lpg i kup pozadne kable zaplonowe bo po kapturkach widac juz ze jakosc nie pierwsza, bo sprawny ukl. zaplonowy przy lpg to podstawa, a jak jest kiepski to ci strzela w dolot
Ostatnio zmieniony pt gru 11, 2009 13:45 przez piteR-ek, łącznie zmieniany 2 razy.
ze stozkiem to dalbym sobie swiety spokoj na Twoim miejscu.. Zwieksza spalanie, świszczy troszke.. Plusów osobiscie nie widze w stozku, mocy ani momentu to nie zmieni, czysto marketingowy chwyt zrob po prostu tak jak być powinno
Ostatnio zmieniony pt gru 11, 2009 14:42 przez Vii, łącznie zmieniany 1 raz.
- Ł-u-k-a-s-z
- Gadatliwa bestia
-
- Nowicjusz