ABS vs nowy użytkownik

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Carlos663
Nowicjusz
Nowicjusz

ABS vs nowy użytkownik

Post autor: Carlos663 » pn gru 14, 2009 11:03

Witam,jestem nowym uzytkownikiem na forum i posiadaczem od 1,5tyg Golfa, ale nie o tym chce pisac, nie znam sie za bardzo na autach ale mam problem z ABS nie wlacza sie, niby dioda jest na desce ale jest przepalona-sprawdzone. podobno sa jakies czujniki?czy bezpieczniki, mozna to jakos samemu sprwdzic czy pod komputer?

Apropos szukalem na forum ale nic nie rozumiem :kac:

pozdrawiam

Z Forda Escrta mk5 na VW golfa, to jak z malucha do Mercedesa :P

Awatar użytkownika
Haki
_
_
Kontakt:

Re: ABS vs nowy użytkownik

Post autor: Haki » pn gru 14, 2009 12:08

Carlos663 pisze:Witam,jestem nowym uzytkownikiem na forum i posiadaczem od 1,5tyg Golfa, ale nie o tym chce pisac, nie znam sie za bardzo na autach ale mam problem z ABS nie wlacza sie, niby dioda jest na desce ale jest przepalona-sprawdzone. podobno sa jakies czujniki?czy bezpieczniki, mozna to jakos samemu sprwdzic czy pod komputer?

pozdrawiam
Są i czujniki i bezpieczniki kolego.. Słabo szukałeś .

Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google

MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON

Awatar użytkownika
doggie
V.I.P.
V.I.P.
Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
Silnik: TSI

Post autor: doggie » pn gru 14, 2009 12:40

na początek trzeba podłączyć pod VAG-a i sprawdzić stan czujników w poszczególnych kołach, może są zabrudzone i nie stykają

Carlos663
Nowicjusz
Nowicjusz

Re: ABS vs nowy użytkownik

Post autor: Carlos663 » pn gru 14, 2009 23:55

Haki pisze:
Carlos663 pisze:Witam,jestem nowym uzytkownikiem na forum i posiadaczem od 1,5tyg Golfa, ale nie o tym chce pisac, nie znam sie za bardzo na autach ale mam problem z ABS nie wlacza sie, niby dioda jest na desce ale jest przepalona-sprawdzone. podobno sa jakies czujniki?czy bezpieczniki, mozna to jakos samemu sprwdzic czy pod komputer?

pozdrawiam
Są i czujniki i bezpieczniki kolego.. Słabo szukałeś .

no wiec tak: mam lampke abs na desce, jest wpiete to cos w kostke, dzis skrecilem mocno kolo, na kolach sa jakies łopatki, na tym slupku amortyzatorze nie ma nic, i widze dwa jakies wezyki,,,,hmmm moze nie mam abs?

[ Dodano: 16 Gru 2009 00:34 ]
help? :(
Ostatnio zmieniony pn gru 14, 2009 23:56 przez Carlos663, łącznie zmieniany 1 raz.

Z Forda Escrta mk5 na VW golfa, to jak z malucha do Mercedesa :P

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”