[MK3] Silnik dziwnie chodzi 1.4 ABD
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
ja rónieżmam 1.4, bardzo go lubie, chodzi owele lepiej niz astra z tego samego okresu... a sapalnie malutki
a zeby byo smiesznie na 5 biegu wancza mi ise turbina.
Tak naprawde to jest to wine skrzyni któa świergoli delikatnie na 5-tce.
Niektórzy jednak daja sie nabrać
Szczerze mówiąc to zastanawiam sie czy mimo wszytko nie zmienic mojej rakiety na diselka 110 konnego z asortymentem GT.
ale to za rok może dwa
a zeby byo smiesznie na 5 biegu wancza mi ise turbina.
Tak naprawde to jest to wine skrzyni któa świergoli delikatnie na 5-tce.
Niektórzy jednak daja sie nabrać
Szczerze mówiąc to zastanawiam sie czy mimo wszytko nie zmienic mojej rakiety na diselka 110 konnego z asortymentem GT.
ale to za rok może dwa
felgi juz sa, wprawdzie nie bbs ale są ładne...czekamy na lato.
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
- Undertaker
- Mały gagatek
Możecie mi powiedzieć którędy poza czujnikiem stanu oleju w skrzyni biegów można wlac olej? Widziałem koło czujnika takie dwie śruby na klucz gwiazdkowy, może tamtedy się wlewa ale obawiam się, że odkręce coś w środku i wszytko "wybuchnie". Dla ścisłości jedna z tych śrób jest wyżej niż czujnik oleju. Jak są inne jakieś drogi to proszę o wskazówki. Dzięki
YOUR PRETTY FACE IS GOING TO HELL
- Undertaker
- Mały gagatek
Ano klekocze na biegu jałowym,bo ma samoregulatory.
A co do tematu-sprzęgło czy może coś w skrzyni?pojeździj i posłuchaj dokładnie,bo z tego co piszesz to tylko podczas jazdy.wygląda na skrzynię/sprzęgło.
pozdrowionka dla wszystkich 1,4.Też nie mam zamiaru pakować gazu w to.chyba by juz trzeba było pchać,zeby sprawnie w miarę jeździł.
A co do tematu-sprzęgło czy może coś w skrzyni?pojeździj i posłuchaj dokładnie,bo z tego co piszesz to tylko podczas jazdy.wygląda na skrzynię/sprzęgło.
pozdrowionka dla wszystkich 1,4.Też nie mam zamiaru pakować gazu w to.chyba by juz trzeba było pchać,zeby sprawnie w miarę jeździł.
ano ano równiez pozdropozdrowionka dla wszystkich 1,4.Też nie mam zamiaru pakować gazu w to.chyba by juz trzeba było pchać,zeby sprawnie w miarę jeździł.
Nocne Mary Squad
djtom w 2009 pisze:Sebastian.... gratuluję.
Zlot w Nysie na dzień dzisiejszy jest najlepszym zlotem w kraju w całorocznym kalendarzu.
- Undertaker
- Mały gagatek
Właściwie to nie wiem czy jest to czujnik, który sprawdza poziom oleju w skrzyni i jakoś reaguje na ewentualny zbyt niski poziom ale jaest to jakiś czujnik. Patrzać się od czoła samochodu czujnik ten znajduję się w przedniej części obudowy skrzyni, jest mniej wiecej pod zbiorniczkiem płynu do układu wspomagania kierownicy. Dwa kable od niego odchodzą, a obok są wcześniej wspomniane śruby. Z powyższej wiadamości wynika, można odkręcać te śruby ale czy można tamtendy lać olej?
YOUR PRETTY FACE IS GOING TO HELL
A propos klekotu na biegu jałowym jeszcze, to w ABU jest tak samo, wymieniłem popychacze, olej co 10 tys i w ogóle 5 najlepszych mechaników jakich znam to go słuchało i powiedzieli że ten typ tak ma. Ostatnio jeszcze wybadałem ze układ wtryskowy mi strasznie głośno cyka i to potęguje klang diesla Więc olejcie to bo nie ma sensu tego diagnozować.